Keväällä runttasin joskus maasta löytämäni kanaverkon jämät joutsenen muotoon. Minun piti koettaa betonipatsaan tekoa, mutta betonikelit taisi tältä vuodelta jo mennä ohi ;) Meinasin viedä maassa lojuvan joutsenaihion talveksi navettaan, mutta en sitten vienytkään, vaan laitoin sille sammalhöyhenet. Joutsen muutti talveksi piha-altaan vieressä olevalle sammaleiselle kivelle. Kesäisin tuolla kivellä on päivää paistatellut (ostettu) puutarhakeiju, mutta ilmojen viilettyä se siirtyi varastoon talvisäilytykseen.

227496.jpg

Eli tekotapa kaikessa lyhykäisyydessään on se, että ensin tehdään se kanaverkkoaihio (voidaan myös käyttää sanomalehtimyttyjä tai turveharkosta leikattuja palasia), varataan käden ulottuville runsaasti sammalta ja rautalankaa. Itse käytän vihreää puukapulalle puolattua rautalankaa. Ota sammalta, asettele se verkon päälle ja kiedo ympärille rautalankaa. Mitä isompia sammalpaloja, sitä nopeammin työ edistyy.

Ja vielä toinen kuva työn tuloksesta, eri kulmasta otettuna.

227497.jpg

Tämä on nyt ihan säiden armoilla ja varmasti parempi niin. Kuivuessaan tuon sammalen väri haalistuu aika tavalla. Jälkeenpäin mietin, että olisiko rautalanka-aihio kannattanut ensin päällystää vaikka sanomalehdellä tai muulla kosteutta pidättävällä materiaalilla? Jää jälleen nähtäväksi.

Joku mainitsi IhanItse -keskustelufoorumilla, että linnut kävisivät sammalkoristeiden kimppuun. En ole täällä omassa pihassa moista havainnut. Olemme ukkokullan kanssa oikein ihmetelleet miksi aroniankaan marjat eivät ole linnuille tänä vuonna kelvanneet? Liekö kahdella kissalla jotain osuutta tähän?

59122.jpg