Risutöistä innostuin sen jälkeen kun vuonna 2000 muutettiin omaan kotiin luonnon helmaan. Ajattelin laittaa tähän nyt kuvia noista ensimmäisistä risutöistä.

Ensimmäiseksi syntyi tällaisia (satu)kurkia, netistä löytämääni ohjetta mukaillen. Rautalanka on ruostuvaa eli ei enää erotu noin hyvin. Kun sitä laittaa reilusti esim. linnun kaulaan voi kaulaa käännellä haluamaansa asentoon. Linnun vatsassa on sisällä risuista kietaistu harvahko "pallo".

49735.jpg

Seuraavaksi eräs ystäväni kertoi olleensa risutorvikurssilla, ja täytyihän minunkin hänen kertomansa ohjeen mukaan koettaa miten torventeko sujuu. Sujui se ja yhtäkkiä torvia olikin nurkissa toistakymmentä ;) Ja niistä tulikin sen vuoden "joulukukat". Kuvan torvi on äitini koristelema ja ollut mummolassa kakluunin pielessä jo kolme vuotta eikä vielä ole alkanut lattialle karisemaan. Pääsiäisaiheinen torvi on parin vuoden takaa.

49496.jpg 49667.jpg

Jossain vaiheessa mietin, että voisiko sitä tehdä oikein ison torven, ja kun samoihin aikoihin äitini kyseli syksyllä istutetun kartiovalkokuusentaimen talvisuojauksesta, ajattelin koettaa tehdä kuusentaimen päälle ison torven niin. Torvi valmistui ja oli kevääseen, mutta hiukan liian tiivis taisi kuuselle olla, sillä neulasia kellastui keväällä aika tavalla.Tuin torvea tuulta vastaan maahan kolmella pystyyn asetetulla kepillä.

49521.jpg

Risutorvien ja -lintujen lisäksi aiemmin on tullut tehtyä vain lähinnä kransseja.

67137.jpg