Yleensähän en malta heittää juuri mitään roskiin (oikeat roskat nippa nappa), mutta näiden osuessa silmiini roskiinheitto kävi mielessä. Kanalta oli nokka rikki ja molempien höyhenpeitteet olivat kyllä parhaat päivänsä nähneet. Onneksi minulla on kuitenkin huovutusinnostus meneillään ja ajattelin, josko saisin päällystettyä nuo muoviaihiot uudelleen.

56830.jpg

Tuumasta toimeen: vanhat höyhenet lähtivät melko helposti isona palana pois. Irroittelin silmät ja jalat vetämällä. Paikkasin kanan nenän maalarinteipillä teräväksi ja sitten kaivoin villapussin esille. Ajattelin, että kanasta tulee melko hillitty ja laitoin värejä vain sinne tänne pyrstöön, siipiin ja päähän. Huh.. meinasi taas usko loppua! Tuntui, että tällä kanalla on kyllä tuplaten isomman kanan huopapeitto päällä :) Villa kutistui kuitenkin kutistumistaan kun sitkeästi jatkoi mäntysuopaveden kanssa "veivata". Kanan silmät ehtivät hukkua jonnekin, kun tuli ne nyppäistyä pois jo pari päivää aiemmin. Jossain ovat varmassa tallessa, mutta sillävälin kana tyytyköön mustapäisiin nuppineuloihin silminään. Koivet vielä paikoilleen ja sitten kana kuivumaan ja kukon purkamisen kimppuun..

56833.jpg

Kukon suhteen olin kunnianhimoisempi. Ensin pyörittelin erivärisiä pötkylöitä kukon pyrstöön mukaan huovutettaviksi ja sitten yritin samaan syssyyn laittaa ne pötköjen huovuttamattomat päät sinne muun villan joukkoon... -huonolla seurauksella. Eivät onnettomat pysyneet yhtään paikallaan, olisipa ollut edes villalankaa käsillä, olisi voinut yrittää niitä ensin jotenkin ankkuroida. No, ei se kukon huopahöyhenpeite mennyt muutenkaan oikein niin kun toivon. Jossain vaiheessa luovutin ja irroitin huovan kokonaan kukon päältä.

Uusi yritys ilman isompia väriläiskiä ja pyrstöä. Ajatuksena, että neulahuovutan sitten myöhemmin ne pyrstösulat ja siivet, jos satun huopaneulani jostain ennen pääsiäistä vielä löytämään. Nyt onnistuin huovutuksessa jotenkin, vaikka jostain kohdista alla oleva sininen muovi kuultaakin vähän läpi. Yritin paikkailla kuultavaa kohtaa, mutta jälleen huonolla menestyksellä ja irrotin "paikan" varovasti pois. Olkoon sitten noin kuin ovat, risupesän päällä uusine pikkuhuopamunineen. Otin kuvan ja kuinkas sitten kävikään?

56834.jpg

Nooh, mies sattui tulemaan kurkistamaan koneelle ja ihmetteli mitä päättömiä kanoja olen tehnyt. Tarkoitti varmaan, että missäs ne heltat sun muut ont? Kieltämättä nuo yllä olevan kuvan tipuset muistuttivat jotain muita lintuja ilman helttoja, joten tein sitten vielä sellaiset punaisesta ostohuopalevystä ja liimasin paikalleen erikeeperillä. Kuvassa liima ei ole vielä kuivunut kunnolla, kuten eivät ole kukko ja kananenkaan. Kuivatelkoot nyt tuossa pesän päällä itsensä kuiviksi, minä lähden siksi aikaa nukkumaan..

56837.jpg