...eilen ja tänään yöllä. Kahteen taisi mennä, mutta hauskaa oli ja aika kului siivillä näissä ensimmäisissä kokeiluissa.

Innostuin kun näin miehen siskon kotona hänen huopakurssilla tekemiään porkkanoita, ja kun häneltä löytyi vielä muovipussillinen tarpeetonta(!) villaa niin olihan sitä nyt aivan pakko koettaa tätäkin. Eikä vähiten innostukseen ole vaikuttanut IhanItse -sivuston lukeminen :) Kirjastosta sattui olemaan lainassa vielä sopiva kirjakin, mistä sain vinkkiä huovan käsittelystä.

Huovutuskokeiluni tein tiskipöydän päällä. Apuna minulla oli pala muovia ja hankausalustana käytin tiskipöydän uurteista pintaa. Toimi suht hyvin ainakin tuossa porkkanassa hankaus tiskipöytää vasten. Ongelmia oli saada pysymään huopa kasassa ihan alussa, mutta muovin avulla onnistuin.

Munan sisällä on kindermunan sisällä oleva muovirasia, jossa on riisinjyviä. Minulla oli melkoisia vaikeuksia saada tuosta munan muotoinen. Viime vuonna tuli jostain suklaamunasta sellainen valmiiksi munanmuotoinen sisusmuna, vaan missä ne nyt on? Tuskin sitä roskiin on heitetty ;) en minä (hamstraaja) ainakaan. Täytyykin tulevana pääsiäisenä investoida niihin isompiin, niin saa samalla kelpoa askartemateriaalia. Oikea sisusmunan muoto helpottaisi muotoilua huomattavasti.

Porkkanoihin laitoin sisälle suikaleen superlonia. Niihin pitäisi tietenkin vielä vaikka neulahuovuttaa ne naatit. Enää pitäisi vain löytää se huovutusneula, jota käytin arviolta pari vuotta sitten muutaman kerran.

Täytyy myöntää, että ellei pidä varaansa niin tämä(kin) homma vie varmaan mukanaan (ja monet yöunet)!

49485.jpg