Ei taida kuulostaan kovin houkuttelevalta, varsinkaan kun mainitsee muovi -sanan. Tämä on jo vähän vanhempi tekele, mutta ajattelin silti laittaa tänne koska luulen monen miettivän nyt keväänkorvalla minne kaikki uudet taimet saadaan mahtumaan :)

Eli aiemmin haaveilin Pentikin Vanilja sarjaan kuuluvasta amppelista, mutta kustannussyistä se (ne) on jäänyt hankkimatta ;) koska oikeastaan niitä tarvittaisiin kaksi (kun huoneessa kerran on kaksi ikkunaa). Joskus käydessäni Tiimarissa tuli taas koluttua Poistohintaan -osastoa. Sieltä löysin edullisesti näitä ruskeita muovikulhoja, joiden muoto on melkein kuin suoraan haaveilemastani astia -sarjasta. Väri sitä ei tosin ollut.

Kulhoon porattiin varovasti kolme reikää ja sitten vain maalia sudilla päälle. Taisi tuolloin olla jotain Helmi -maalin jämää. Suihkemaali voisi olla parempi ja tarttuvuuskin parempi. Ajatuksena oli maalata tuohon päälle vielä vaaleammalla värillä jotain koukeroita/kuvioita kuten esikuvassaan, mutta jäi sitten tekemättä kun oli kiire saada amppeli käyttöön.

Nyt kuvaushetkellä siinä on vasta kasvamassa uusi juorunalku, mutta kesällä amppelia tuskin alta edes näkee. Sisälle löysin vielä samanmallisen ruukunkin :) Rajua käsittelyä eikä isompaa pesua tuo maalattu pinta varmaan kestä, mutta muuten on hyvin toiminut. Ja on kevytkin kokoonsa nähden verrattuna esimerkiksi keramiikka-amppeleihin. Ennen kuvaa minulla ei ole, mutta kuvitelkaa tuo sama kulho nyt läpinäkyvän ruskeaksi.

63126.jpg

Eli jos teillä siellä kaappien perukoilla on vaikka sisäpuolelta kuluneita tai värjäytyneitä muovikulhoja ja samalla on tarve amppeleista, niin harkitkaapa niille kulhoille tälläistä uusiokäyttökäsittelyä roskiksen sijaan.

59120.jpg