Portin pielessä on aitaa vasten muutaman vuoden nojannut koristeena vanha naisten polkupyörä, minkä olen spreijannut mustaksi. Pyörässä ei ole ketjujakaan, mutta kukkakori ja kilikello kyllä löytyy. Aiempina kesinä olen ihmetellyt mitä tuolle korin ulkopuolelle tekisi", kun sieltä on íkävästi näkynyt nurinkäännetyn multasäkin musta sisäpuoli, jossa siis multa ja kukkaset. Tosin kesällä kukkaset (yleensä krassit ja suikeroalpi) ovat aika hyvin peittäneet itse korin näkyvistä.

Viime viikonloppuna kypsyin korin ulkonäköön lopullisesti ja kävin tempaisemassa sen ja siinä olevat männynhavut pyörästä pois. Tänään, kun ukkokulta ystävällisesti vapautti minut rautalanka-ahdingosta, nostin sen pöydälle ja aloi risutushommiin. Laitetaan taas ennen -kuva, josko joku muukin on miettinyt vastaavaa peittoratkaisua (olettaen jos siis on käyttänyt tuollaista metallikoria kesäkukka-astiana).

59513.jpg

Risuilla kuorruttaminen oli mielestäni vähän hitaampaa kuin samanlaisen korin tekeminen kokonaan risusta olisi ollut, mutta tuskin noin iso risukori kestäisi ainakaan läpimärän mullan painoa. Korin alaosan jätin ilman risuja, että vesi pääsee valumaan pois. Noin joka toisella "kierroksella" punoin rautalangan kiinni myös koriin. Pikkuiset pihdit olivat suuri apu langanpäiden pujottelussa, mutta kyllä peukalonpäät taas kaipaavat Bevitaa ;)

Tässä sitten on reilun puolentoista tunnin risutuksen tulos (oli siinä välissä jäätelön mittainen huilitauko, tunnustan) höystettynä pienillä tekonarsisseilla. Ihan tulee kevätolo noita narsisseja katsellessa, vaikka ulkona onkin illanmittaan ripsinyt ties mitä taivaalta. Tuleekohan kenellekään muulle?

59514.jpg

59120.jpg