Tuossa liotettu risunippu nyt sitten kököttää ulkorappusilla ja odottaa (kuivuen) tekijäänsä. Intoa ja ideoitakin olisi, mutta toteuttaja on nyt jonkinmoisen kevätflunssan kourissa ja yrittää vain parhaansa mukaan selviytyä normaaleista askareista. Taitaa olla vielä ihan omaa itseään syyttäminen tästä taudista, kun viime viikon tuulisilla keleillä lapiohommissa tuli kerran hikisenä heitettyä tuulitakki pois päältä. Vaan eipäs nyt jälkiviisaus auta. Ehkä sitä sitten taas jaksaa paremmin jos vähän lepäilee ja kerää uutta puhtia.

Eilen lueskelin mielenkiintoista opusta kaislanpunnonnasta. Tuli ihan sellainen olo, että kyllä tuotakin pitäisi joskus päästä kokeilemaan. Se lista niistä kivoista, kokeiltavista asioista alkaa vain olemaan jo aikas pitkä, mutta tuo kiilannee jonnekin keskivälille nukkekoteilun ja akvarellimaalauksen välimaastoon. Akvarellivärit pyysin joulupukilta jouluna -02 tai -03, mutta toistaiseksi vain yksi koeluontoinen kuva on syntynyt. Se voisi olla sellainen juttu, mitä täytyisi jonain kesänä päästä oikein rauhassa opastetulle kurssille kokeilemaan. Lasten kanssa kaikki harrastushommat on vain pieniä rykäisyjä ruoanlaiton, ulosmenon/tulon ja pyykkibisneksen välissä.

Nukkekotihommat kutkuttaisivat kovasti, mutta sitkeästi olen saanut pidettyä -96 väkertämäni 1:12 mittakaavassa tehdyn nukkekodin vintillä muoviin pakattuna. Samoin tavarat ja nuket. Koska muovi on mustaa, en ole päässyt edes tarkistamaan missä kunnossa se on. Eikä minulla ole edes yhtään valokuvaa siitä. Parempi ehkä niin, ettei yöunet jää kokonaan väliin ;) Askarteluilla kun taipumus venyä, ja venyä pitkälle yöhön jos oikein innostun ja se taas kostautuu sitten rankasti seuraavan päivän puolella.

Toinen, 1:10 mittakaavassa tehty nukkekoti, on lasten serkuilla leikkitalona ja sieltä se varmaan jossain vaiheessa palautuu takaisin tänne poikien runnottavaksi, jos nyt nukkekoteilu ylipäänsä sitten poikia kiinnostaa. Jää nähtäväksi. Neuvolareissuilla ovat kyllä nukkekodista olleet kiinnostuneita. Ehkä silloin on myös taas oman lapsilta-pääsy-kielletty-nukkekodin aika. Ja tuon vinttisäilytyksen jäljiltä voi käydä niinkin, että nukkekotiharrastus täytyy aloittaa ihan uuden talon suunnittelemisella ja rakentamisella.

Tulipas tästä nyt pitkä vuodatus.. -hyvä kun jaksoit loppuun saakka.

59122.jpg