Kuopus innostui repimään kaarnasydämet vanhasta kranssista, mikä jäi minulta televisiotasolle. En sitten enää laittanut siihen kranssiin kaarnaa, kun oli niin kuivakan oloinen. Ajattelin peittää kuluneisuuden kauan keittiössä kuivuneilla appelsiinin, mandariinien ja sitruunan viipaleilla. Pistooli lämpeämään ja liimaamaan. Tuo värikäs rusetti oli hetken mielijohde, joka löytyi ensimmäisenä komerosta, se vaihtuu ehkä hieman hillitympään luonnonniineen. Mutta piristäköön kranssi nyt tuossa keittiönpöydän yläpuolella kevätaamuja (kun kevätsääkin on hetkellisesti ottamassa jonkinmoista takapakkia).

81503.jpg

Samalla kun puhdistin vanhat kaarnasydämet kuumaliimasta tein uusia ja veistelin hieman vanhojakin. Jos joku muuten on innostunut kokeilemaan näiden vuoleskelua, niin älköön yrittäkö (huh mikä ilmaisu!)  tylsällä puukolla. Oma puukkoni oli päässyt tylstymään ja meinasi vuoleskeluinto loppua kesken. Tämä on silti jotenkin terapeuttista hommaa, ei tarvitse ajatella juuri mitään, senkuin antaa puukon tehdä töitä. Suttua ja pölyä kyllä vähän syntyy, mutta ne lähtee onneksi siivoamalla pois (jos vain joku tulisi ja siivoaisi). Ja sitten tulokset kuumaliimalla kiinni pariin kranssiin.

81504.jpg

Viime päivinä näitä kransseja vääntäessäni totesin myös, että koivunvitsa ei todellakaan enää taivu kuten kuukausi sitten. Jopa navetalta muka kosteasta, pimeästä säilöstä hakemani risukimppu oli kuivakkaa kuin mikä. Täytyy koettaa sitä vuorokauden liotuskikkaa, kun iskee seuraava risuinspiraatio.Olen yrittänyt saada pihan siistiksi keräämistäni risuista ja käyttää pois maitokärryissä maanneet tuoreet risut. Taisi niistä useampi risulintu syntyä ja nämä kranssit ja hännällinen sydän. Yksi isompi lintu portaanpieleen on vielä kesken, loppui taas tuo rautalanka. Toivonpa sitä lisää äitienpäivälahjaksi :) ja uudet hanskat kanssa.

Tuntuu muuten, että into tehdä risusta on kääntäen verrannollinen hyvään säähän. Tänään oli tuulinen, kolea keli ja välillä vihmoi vettäkin, mutta silti teki mieli risutella, kun taas taannoin auringon paistaessa lämpimästi teki mieli vain kuoputella kukkapenkkejä. Aikansa kutakin, kai tässä täytyy nyt mielenkiinto suunnata askartelumielessä vaikkapa heiniin ja sammaliin. Niistä onkin toivottavasti alkamassa vilkas keskustelu Ihan Itse -kädentaitojen foorumilla. Oletko sinä jo käynyt siellä?

59122.jpg