Äidilläni oli kaksi sähköllä toimivaa kynttilälampettia, jotka eivät värinsä puolesta sopineet muuhun sisustukseen. Lampetit olivat sellaiset (pulverimaalatut?) mustanruskeat ja yläosastaan tuo rauta oli vain latistettu eikä ollut mitenkään koristeellisen näköinen. Kuvankin olen näistä ennen "tuunausta" mielestäni ottanut, mutta nyt en sitä kyllä löytänyt.

Otin tummat lampetit käsittelyyn. Hioin pinnan, pyyhin pölyt ja maalasin kahteen kertaan kermanvärisellä kalustemaalilla. Maalin kuivuttua sipaisin päälle kultamaalia. Kaupasta löysin myös tuollaiset muoviset prismakukkaset, jotka isäni kiinnitti valmiisiin lampeteihin liimalla. Lampetteihin lisättiin vielä kristalliset kynttilämansetit.

78300.jpg

Tässä taas on mustan kynttiläkruunun uusi ilme. Kynttiläkruunu on käsitelty samalla tavalla kuin tuo lampetti. Myös kruunuun kiedottu valkoinen tuikkusarja on saanut pintaansa kermanväriä ja kultamaalia. Koristeena olevat muoviprismat hajotin ja kokosin uudelleen. Kuvassa näkyvä höyhenköynnös on kausiluontoisempi koriste.

63124.jpg

59122.jpg