KATSOKAA! Anteeksi, että huudan.. mutta kuvitelkaa, että edellisestä kerrasta on aikaa päivälleen vuosi.

164693.jpg

Siis pesukoneenkäyttökerrasta. Vuosi sitten alkoi tuo pitkällinen projekti sillä, että meni suihkuhanat ja pesukonejutut jäihin. Pitkä talvi venytti projektia (lattiavalu lykkääntyi) entisestään. Eikä tässä ole ihan tavallisesta saunaremontista ollut kyse, vaan ensin on purettu 1960-luvulla taloon silloiseen väentupaan lisätty sauna/pukuhuone pois, ja sitten tehty sama uudelleen, mutta kodinhoitohuone lisäten. Ensin kaikki vanha pois, lattiaa myöden. Projektin ensimmäinen etappi eli kodinhoitohuone on nyt siinä mallissa, että pesukone saatiin päälle ja toisaalla majaileva pyykkivuori saa kohta kyytiä. Tämä eräällä ukkosilmalla aloittamani pupu sai kunnian päästä ensimmäiseen varsinaiseen koneenkäyttökokeeseen mukaan.

Pupun ohje on Katilta Kasil's blogista, kiitos siitä! Tässä vielä toinen otos ennen pesua. Pupu istuskelee kahden salaisen käärön päällä kalalankarullaan nojaillen. Kääröistä ehkä myöhemmin enemmän, jos onnistuvat kuten olen ajatellut, mutta siellä ne on: ensimmäiset vapaalankahuovutukset.

164694.jpg

Seuraavaan koneelliseen pääsivät myöskin Novitan Huopasesta neulotut lapaset. Pinnasta tuli 40 asteen kirjopesussa aika "nyppyinen", mutta kyllä tuo nyt ensimmäisenä kokeiluna menee. Aion vielä koristella lapaset kirjomalla.

Pupukin selvisi kovasta neljänkympin kyydistä ja sulattelee tässä isohkoa massuansa Samos-huivissaan. Tuli laitettua vatsaan vähän liikaa täytettä, mutta kutistumisen arviointi oli aika vaikeaa näin ensikertalaiselle. Pupu kutistui enemmän kuin osasin odottaa. Pupulle (jolla ei ole vielä nimeä) tuli ensineulomalla surullinen ilme, mutta taitaa olla vain kaverin tarpeessa ;) Tai sitten täytyy vain neuloa ilme uudelleen, ja vaaleammalla langalla. Nyt oli vain mustaa tuon paksuista lankaa.

164692.jpg

Luulen, että tänään tulee 3 uutta puputilausta, kun pikkuväki alkaa tuolta kohta kömpiä ylös ;) Nimi ainakin pitää pupulle keksiä, ellei muuta.

59122.jpg