Olen yrittänyt miettiä syksykransseja, mutta vielä ei ole tullut riittävän valmista noista ajatuksista. Ei oikein mikään homma tunnut edistyvän toivotulla tavalla. No, onneksi sentään edes tuo remontti, vaikka siitä päävastuun saakin ukkokulta muun päivätyön ohella kantaa. Eilen kuitenkin ajattelin "siivota" komerosta yhden jouluisen kranssin pois, ja päivittää sen ajankohtaan paremmin sopivaksi. Tämä on useita vuosia sitten valmiina ostamani iso pajukranssi, joka sai tälläkertaa pestin keittiön pöydän viereiselle seinälle. (Urpuiset) Risukranssit tahtovat tuollaisessa paikassa, uteliaiden pikkukäsien ulottuvilla, olla vähän liian roskaavia.

Aiemmin olin löytänyt kirpparilta chilipalkopalmikon, minkä nyt pistin palasiksi. Osa chileistä pääsi ihan oikeiden valkosipulinkynsien ja maustepippureiden kanssa pitämään huumaavia tuoksukarkeloita kranssiin. En muuten suosittele jos valkosipuli yököttää ;) Onkohan minun kuumaliimani tai kuumaliimapyssyni viallinen, kun se liimantulo ei millään lopu, vaan liima venyy ja vanuu inhottavasti sotkien sekä koristeet, kädet että kranssit. Liimakin on jotenkin heikompaa pitämään kun aiemmin käyttämäni. Nämä olivat edullisimpia liimapötkylöitä mitä löysin, kaksi kertaa pidempiä kuin yleensä myytävät. Liekö sitten laatukin hinnan mukaista? Tai pyssy ei kuumene liikaa? Muutama chilipalko tipahti jo alas. Tosin tuo pajun pintakin on aika liukas. Puutarhassa muuten kypsyy (jos kypsyy?) ihan oikeita chilejä, vielä ovat kyllä ihan vihreitä muutamaa mikroskooppisen pientä punaista lukuunottamatta.

168440.jpg

Neulerintamalla puikoilla on juuri toinen pesukonehuovutettava pupu. Se on sellaista helppoa neulottavaa lastenpaimennuksen ohella. Puikkokaupassa käynnin jälkeen olisi tarkoitus tehdä Teddy Galaxista Novitan uusimman lehden ohjeella Mozart-huivi, jos siis osaan ohjetta tulkita ;) Inhottavaa on se, että aina kun innostun jostain ja olisi lankakin valmiina niin sitten homma tyssää puikkojen puutteeseen. Tällähetkellä omistan vain kahden sukkapuikot (3 ja 8) ja muutaman virkkuukoukun. Tuota huivia varten täytysi hankkia 8 pyöröpuikot. Se vaan ihmetyttää, että miksei kukaan ole keksinyt sellaisia muunneltavia puikkoja, mihin voisi vaihtaa "kärjen" esim. pyörökärkien tilalle tavallisen lyhyen kärjen, tai sitten oikein pitkän. Kiinnitys kierteillä. Ei luulisi olevan mahdotonta ainakaan paksujen puikkojen valmistuksessa. No, ehkä se liitoskohta kuitenkin krahnaisi vastaan jotenkin, kun moisia en ole missään nähnyt ;)

Ja sitten vielä yksi juttu. Minulle oli tuonne suomi24 -sähköpostiin tullut eräältä Liisalta (vai oliko se sittenkin Liisiltä) viesti, mutta en ehtinyt heti vastata siihen (en huomannut sitä kun tämä Vuodatuksen kommenttiautomaatti oli lähettänyt postilaatikkoon viestit kaikista, siis myös vanhoista, kommenteista) ja nyt sitä viestiä ei kertakaikkiaan enää löydy, vaikka kommenttien massapoiston jälkeen sitä vielä katselin, mutta en heti onneton vastannut. En käsitä minne se viestin katosi :( Jos tuo asia on vielä ajankohtainen, niin laitatko minulle uuden viestin samaan osoitteseen.

59122.jpg