Lankakorista tilaamani Maali -lanka päätyi viimein sitten laukuksi. Aiemmassa kokeilussa jo totesin, että lanka päästää väriä jo 40 pesussa aika paljon. Tästä kauniin vaaleanpunaisesta tuli aika hailakan näköistä pesun jälkeen. Langan tiedoissa oli kyllä myös maininta tästä ja ohjepesulämpötilasta (30 astetta).

Jokatapauksessa neuloin Sophie laukun Ziinan blogista löytyvän suomennetun ohjeen mukaan numeron 6 pyöröpuikoilla (niillä samoilla tylsillä, millä ei tuo bipon silmukoiden ristiinneulominen oikein sujunut, mutta tässä tavallisessa oikeassa ja nurjassa toimivat ihan kelvollisesti). Sankojen i-cordissa sitten oli apuna tavalliset numeron 6 sukkapuikot.

Tässä "pakollinen" kuva ennen pesukonehuovutusta.

202736.jpg

Pohjan leveys 32,5cm x 13cm, laukun korkeus pohjasta suuaukkoon 27cm ja sanka kaksinkerroin taitettuna 23,5cm. Yläosan leveys oli 23cm. Neulepinta näytti tältä (sisällä salaman valossa) lähempää katsottuna:

202737.jpg

Ja 117 minuutin (40 kirjopesu) päästä (auringonvalossa) tälläiseltä:

202738.jpg

Irtolanka päällä kuvaa värinmuutosta

Tässä laukku on nyt sitten jo ihan kuivana roikkumassa. Pikkuisen olisi ehkä voinut huopua enemmänkin, mutta annoin kuitenkin kuivua ennen jatkotoimenpiteitä/pesuja. Nyt olen jo tottunut tuohon silmukkapinnan näkymiseen. Pinta on muuten ihan tasainen eli paljon siistimpi kuin aiemmin Novitan Huopasesta tekemieni lapasten pinta.Tuolle yläreunalle en oikein osannut tehdä mitään, näytti minusta jopa nätimmältä noin vähän rullalla ollessaan.

202734.jpg

Mitat pesun jälkeen ovat tälläiset: Pohjan leveys 24,5cm x 11,5cm, laukun korkeus pohjasta suuaukkoon 20cm ja sanka kaksinkerroin taitettuna 19cm. Yläosan leveys on nyt 20cm. Kukin voi tuosta laskea tarvittavat prosentit jos tämä Maali -lanka askarruttaa tai kiinnostaa. Lankaa meni kaikenkaikkiaan 130g.

Ja vielä toinen kuva ylhäältä päin, missä näkyy sekä loppulankakerä, puikot että omasta paperin/kartonginkeräyslaatikosta löytynyt pahvi. Ei ole kauaakaan kun heitin pois juuri sopivan paksun ja kiiltäväpintaisen kartonginpalan, kun siihen ei sakset pystynyt. Nyt olisi ollut juuri nappi tuonne pohjalle.

202739.jpg

Kaikenkaikkiaan kiva ja helppo pikkuprojekti ja lopputulos on aika hieno vaikka vähän hailakka tässä tapauksessa. Minulla olisi Nitorin yleisväriä valmiina, mutta uskallanko tuon nyt värin kanssa heittää 90 asteen pesuun? Vähän arveluttaa. Ehkä yritän tottua tuohon väriin ja tehdä vielä jonkun "settiin" sopivan kukkasen tms. Saahan sitä sitten aina toisenvärisiä laukkuja :)

Päänvaivaa minulle tuotti muistaminen millä kerroksella olen sekä kavennukset, jotka tein silmämääräisesti kulmiin, enkä silmukkamerkkien mukaan. Ohjeessa mainitaan kyllä nuo silmukkamerkit, mutta niitä minulla ei vielä ole enkä niitä välttämättä osaisi vielä tehokkaasti käyttääkään. Yläosaa päätellessä käytin väliaikaisena merkkinä vihkisormustani. Rautalankaa minulla kyllä on, joten ties vaikka joku ilta sitä innostuisi jonkinmoiset karvalakkimalliset silmukkamerkit oikein vääntämään. Ohjeita moisiin (ja moneen muuhunkin pulmaan) merkkeihin kyllä löytyy vaikka Ihan Itsestäkin.