Ukkokulta kysyi eilen illalla päätellessäni kämmekkään peukkuosaa, että ovatko nämä nyt ne käsikääryleet :) Ovat ne eli polysemiakämmekkäät ruskeasta seiskaveikasta Ullan ohjeella.

Todella joustavat eli sopivat myös miehen XL-käteen neulottuna noilla nelosen sukkapuikoilla, jotka kyllä ehkä vaihtaisin 3,5 kokoon seuraavia tehdessä. Muutenkin tuo kaksoishelmineule oli jotenkin rasittavaa tehdä, mutta nättiä kyllä. Sekoilin siinä koko ajan kun lasten kanssa neuloskelin ;) Muutenkin jouduin pariin otteeseen purkamaan, kun en innoissani lukenut ohjetta kunnolla.

192583.jpg

Aloittelijan ongelmia tämäkin, eli miten saada lanka ulos kerästä hallitusti. Eilen piti kiiressä tehdä lapsille kerhoreppuihin värikkäitä tupsuja ja tulos on alla. Tupsut tosin saatiin tehtyä, mutta kerä on vähän murheellisen näköinen.

192585.jpg

Ei ole edes ensimmäinen kerta kuin näin käy ;) eikä varmaan viimeinenkään. Välissä olen taas niin innoissani aloittamassa jotain, etten huomaa koettaa sitä lankaa tuolta sisältä vaan otan sen kerän päältä (jos siis olen irroittanut vyötteen).

Outo homma miten noilla lankakerillä on taipumus kerääntyä (kaupasta kotiin) yhteen ;) Yksi kori mölllöttää tuolla lattialla, muutama kerä on ikäänkuin koristeena yhdessä keramiikkaruukussa, ja sitten on vielä pussillinen hahtuvaa odottamassa lapastalkoita. Eikä riitä, että kaupasta niitä kotiin hiiviskelee, vaan niitä tulee sitten myös tuliaisina mm. äidiltä. Eilen tuli pieni pussi tälläisiä Cotton Line puuvillalankoja vuodelta X. Mitähän näistä voisi tehdä? Ei varmaan mitään näin talvella, mutta ensi kesänä voisi jo rohkaistua vaikka topin tekoon.

192584.jpg

En malta olla vielä lisäämättä, että suorastaan hämmästyin lukiessani Ullan sukkaekstraa. Siis miten monella eri tapaa voikaan sukan kantapään tehdä. Tähän asti olen ollut siinä uskossa, että se koulussa opetettu on ainoa oikea, tai sitten tämä ohuiden ostosukkien tiimalasikantapää ;) Tavallaan tämä tieto myös lisää tuskaa, eli nyt ei sitten oikein "huvita" enää tehdä sitä tavallista ja tekee mieli alkaa uuden sukan väkerrys (vaikka toinen kuurankosketus-sukka onkin vielä tekemättä).

59122.jpg