"Ei oo kiva, ihan karvaturri!" Vaikka lapset eivät innosta hihkuneetkaan, niin on tämä myssy nyt kuitenkin minulle sopivien myssyjen kärkikaartia. Sellaista hyvin sopivaa ei nimittäin taida ollakaan. Ihanan pehmeä ja pörröinen. Toivottavasti on sitä myös pesun jälkeen. Tuultahan tuo ei pidä, mutta toivottavasti muuten lämmittää.

183930.jpg

Mannekiinina tuolla jossain alla on laatikon kätköistä esiin kaivamani kolmas itsetehty nalle. Kuvaa on käsitelty aika rajusti, että vähän edes näkyisi neuleen rakenne. Väri on vääristynyt. Tässä vielä yksi otos ulkoa missä näkyy tuon huivin kiertyminen paremmin.

183929.jpg

Ohjehan on uudesta Novitan lehdestä (Syksy 2006) malli nro 32. Lankana Teddy Galaxi. Neuloin numeron 8 80cm pyöröillä ja näin noviisilla oli kyllä pyöröt ja kädet huivia täynnä viimeisillä kerroksilla. Kokemus noista pyöröistä on kuitenkin niin positiivinen, että ilmanmuuta käytän niitä aina kun vain voin. Huiviin sain menemään VAIN 120g lankaa (ohjeessa annettiin määräksi 200g) ja verraten lehden kuviin on huivi vähemmän "röpelöinen" reunaltaan. Olisikohan niissä tehty ylimääräisiä kerroksia? Lisäkerrokset kävivät mielessä, mutta kun lankaa jäi kahdesta kerästä 80g teki mieli heti koettaa myös saman ohjeen myssyä. Ja tulihan se tuosta loppukerästä, ja itseasiassa lankaa jäikin vielää 10g. Menekkiin vaikuttaa tietenkin päänympärys ja käsila. Käsialasta en osaa mitään vielä oikein sanoa, mutta päänympärys on noin 56cm, jos joku muukin suunnittelee myssyn tekoa. Piippa oli hieman liian terävä minun makuuni joten taittelin ja kiinnitin sen vähän alaspäin. Jotain sointuvaa lapastahan tuo setti nyt ihan selvästi kaipaa eli kai se on pakko raaskia vielä yksi kerä tuota lankaa ostaa.

Koska tuossa nyt tuli esille tuo vanha vuonna 2000 tehty nalle, niin laitetaan toki kaverista vähän parempikin kuva. Nalleasiat tulivat taas vanhalle nallejen haalijalle mieleen Kangaskasan nallepostauksesta.

183933.jpg

Tämä nalle on tehty jostain keinoteddystä ja tassut jonkinmoiseesta mikrokankaasta. Kaavoina käytin antiikkinallekurssilla käytettyjä, mutta kopiokoneella suurentamiani kaavoja. Tässä on kuva näistä pienemmistä mohairnalleista.

Jatketaan vielä tovi nalleasioilla. Kirppiksiltäkin on monta hienoa nallea löytynyt. Tässä kuva kahdesta nyt esillä olevasta. Molemmat myös aika helppoja toteuttaa jos tälläisiä mielii. Vasemmanpuoleinen on vaneria, päässä ja muuallakin röpöisenä pintana ilmeisesti lisäksi jotain (tasoite)massaa. Oikeanpuoleisen tyyliseen neulottuun nalleen luulisi ohjeita netistäkin löytyvän runsain mitoin.

183932.jpg183931.jpg

59122.jpg