Aurinko ja ihana syyskesän lämpö helli meitä tänään ja innosti kokeilemaan toisenlaista sammalsydäntä. Aiemminhan koetin tehdä niitä turveharkosta, mutta nyt oli tavoitteena vähän kevyempi ja ripustettava koriste. 

Ensin leikkasin sivuleikkureilla epämääräisen palan pienisilmäistä verkkoa. Rajasin verkon kuvaan jotenkuten, että erottuisi harmaasta taustastaan.

183027.jpg

Sitten kääntelin paksut nahkahanskat kädessä reunoja niin, että kyhäelmä alkoi muistuttaa karkeasti sydäntä. Päällystin seinäsammalella ja käänsin reunat sammalen päälle. Kuvassa vasemmanpuoleinen on juuri tässä vaiheessa ja oikeanpuoleinen sydän valmiina, mutta pohja ylöspäin.

183029.jpg

Reunojen kääntämisen jälkeen kasasin niiden päälle ja sydämen keskelle reilusti sammalta. Sitten kieputin lankaa sydämen ympäri ja lisäilin sammalta tarpeen mukaan. Lankana oli tälläkertaa ihan tavallista ohutta vihreää rulla(ompelu)lankaa, mikä ärsyttävästi monta kertaa katkesikin. Ao. kuvassa vasemmanpuoleisen sammal on kiinnitetty, mutta sydäntä ei ole vielä viimeistelty.

183030.jpg

Viimeistelyssä leikkasin ruohosaksilla enimmät sojottajat pois sekä taivutin sydäntä haluamaani muotoon eli tässä tapauksessa vähän "vinksalleen" ja keskeltä koholle. Sydän sai siis enemmän kolmiulotteista muotoa ja reunat painuvat nyt nätimmin ovea vasten. Vielä kiinnityslenkki rautalangasta sydämen läpi, niin että saa tukea verkosta ja sitten vain sydämet paikalleen.

183031.jpg

Sitten onkin jäljellä enää jälkien siivous ja sydämien ripustus paikalleen. Nämä päätyivät koristamaan muuten aika rujon näköistä, kunnostusta odottavaa ovea.

183028.jpg

59122.jpg