Ongelmallinen Novitan Mondo (heräteostos Prisman OstaPois -päiviltä) muotoitui lopulta jo pari viikkoa sitten tälläiseksi lämmittäjäksi:

218849.jpg

Jossain blogissa törmäsin tähän ohjeeseen ja se alkoi heti kiehtoa omituisuudellaan. Kauan kesti ennenkuin uskaltauduin sitä koettamaan. Silmäilin ohjeen neuletiheyttä ja sitten muistaakseni puolitin M-koon silmukkamäärän. Silmukoita luodessa käytin apuna sukkapuikkoa nro 6, enkä nro 8 kuten käyttämäni pyöröt (80cm) olivat. Ja voin kertoa, että tarvittiin todellakin raakaa voimaa ja akrobatiaa, että sain sen silmukan sisäpuolen poimittua samalle pyörölle. Jotenkin sain sen kohdan sujumaan ja sitten olikin leppoisaa helmineuleen neulontaa kunnes kolmas kerä näytti uhkaavasti siltä, että täytyi aloittaa resoriosuus. Mitä lie aloittelijan tuuria, mutta en aloitus ei olisi voinut olla napimpi. Tai siis olisi voinut olla noin 10 senttiä aikaisemmin :) Jouduin päättelemään viimeiset 4 silmukkaa puolittamallani ja yhteensolmitulla langalla, kun ei oikein ollut varastossa sävyyn sopivaa lankaa. Aiemmin olin siis jo käyttänyt kaikki mahdolliset pätkät mitä jatkoksista jäi. Kulutin tuohon siis 300g tuota Mondoa ja runsaasti lihasvoimaa, sillä kuten voitte arvata puikot oli lopussa (sekä hankalassa alussa) ihan täynnä huivia.

218850.jpg

Päätteltävää ei siis jäänyt yhtään, mutta tuskin tuo kokeilu nyt käytössä rispaantuu. Huolimatta siitä, että tämä huivi on lämmin ja ihan mukavan tuntuinen päällä, niin tämä sopii vain paikallaan istumiseen ;) Tai ei ainakaan kolmen pikkupojan perässä juoksijalle eikä kodinhoitotoimiin. Eli tuskin tulen samaa mallia enää tekemään ohuemmastakaan langasta.

Eikä lankahullutus tuohon Mondoon loppunut. Kävin taannoin Euromarketissa (ohitin tyylikkäästi lankahyllyt vaikka Aino olisikin ollut tarjouksessa) ja ohimennen silmäilin talvivaate-alekoria. Sieltä pisti silmään kirjava pipo ja piiiiitkä kaulahuivi. Koriin vain ja kotona purkuun. Lanka on ihan polyakryyliä, mutta neljällä eurolla sain tätä reilut 350 grammaa. Se mitä tästä yritän tehdä selviää myöhemmin.

218854.jpg 218855.jpg