Terveisiä Tampereen käsityömessuilta minunkin puolestani. Ystävätär soitteli loppuviikosta ja kyseli minua mukaan peruutuspaikalle eikä siihen suostutteluun nyt niin kovin kauaa tarvinnut aikaa käyttää ;) Messuhallin käytäviä kävellessä ja pään kääntyillessä ihaillemaan yhtä ja toista väsyi muuten yllättävän paljon. Shoppaaminen on siis fyysisesti raskasta puuhaa. Kaikki fyysinen rasitus nostaa kuntoa. Voiko siitä sitten vetää johtopäätöksen, että shoppaaminen on terveellistä ja nostaa kuntoa? Nooh, jokatapauksessa voin vain kuvitella kuinka väsyneitä näytteilleasettajat olivat kotiin päästyään. Onneksi kotiinpäästyä riitti hypisteltävää, mm. erivärisiä villoja, pari lankakerää, muutama koru sekä fimo-massaa. Saapa nähdä syntyykö ostoksista koskaan mitään "näytettävää" vai saiko pohjaton askartelulaatikko (heh.. mikä laatikko? Koko talohan tuntuu olevan yhtä isoa askartelulaatikkoa) vain lisää täytettä.

Se messuista. Muutaman aiemman postauksen kommenteissa on ollut epäilyä, että minulta onnistuisi mukamas kaikki. Haluan kumota tämän perättömän väitteen ja laittaa pari kuvaa epäonnistuneista tekeleistä. Aloitetaan näillä mörvelö-tossuilla (hauska sana tuo mörvelö, opin sen Kangaskasan blogista, kuvaa täysin näitä tossuja), joiden pitäisi olla Pirkka-lehden ohjeella tehdyt eli virkattu 10 koukulla kaksinkertaisesta Huopasesta...

271699.jpg 

Punaiset mörvelöt

Tossut kävivät pesussa ainakin kahdesti ja silti niistä tuli liian leveät ja liian lyhyet. Ja ihan ryhdittömät muutenkin. Lisäksi vasemmanpuoleissa tuli virhe, aloitin kantalapun virkkaamisen väärästä kohtaa ja tossu näyttää kallistuvan vasemmalle. Nuo kyllä pysyvät villasukkien kanssa jalassa, mutta ilman eivät oikein. Jos jaksan ja viitsin niin ehkä yritän noita vielä jotenkin elvyttää. Jää nähtäväksi. Epäilen, että käytin liian isoa koukkua, mutta en aio nyt kuitenkaan yrittää tätä mallia uudelleen. Mieluummin teen sitten vaikka valmishuovasta ja paloista ommellen.

Toinen isompi epäonnistuminen tuli sitten villa-unisiepparin kanssa. Sain kuningasajatuksen koettaa tehdä verkon Huopasesta. Kiinnittelin sitä ensin neulaamalla paikalleen ja sitten koetin märkähuovuttaa. Luulin, että lanka kutistuisi ja verkko kiristyisi, mutta toisin kävi... lanka venyi entisestään ja meni parista kohtaa poikkikin. Tämäkin odottaa uutta verkkoa ja muuta viimeistelyä. Pohjana tuossa on vanha metallirinkula, minkä päälle märkähuovutin ruskeaa villaa.

271700.jpg

Unisiepparin raakile

Ajatuksena oli tosiaan villainen sieppari sängynpäätyyn. No, on tässä epäonnistumisessa se hyvä puoli, että jäin ihmettelemään miksi ihmeessä menin laittamaan tuonne sekaan puuhelmiä, jos kerran yritän tehdä unisiepparia villasta ;) Ehkä seuraavaksi teen ihan seiskaveikasta tai virkkaan ketjusilmukoilla huopasesta tuon verkon ja laitan huopahelmiä mukaan. Tai sitten tuo menee taas takaisin komeroon odottamaan seuraavaa innostusta.

Blogilaskuri on raksuttanut viime aikoina aika kovaa ja taas lähestytään tasalukua. Uusia arpajaisia ei ole kuitenkaan ihan vielä luvassa. Ja jos joku on miettinyt mitä edelliseeen tasalukuun liittyneen arvonta&ídeariihen voittajat saivat palkinnoksi, niin kuva kertokoon, että...

271701.jpg

... paketit ovat viimeinkin matkalla saajilleen. Sisältö paljastunee seuraavassa postauksessa. Pientä alkukankeutta ja materiaalipulaahan minulla oli risujen kanssa, mutta ehkäpä tuolta löytyy jotain erilaista kuin tähän asti on esillä ollut.

Lopetellaan tämä postaus keittiökranssiin, mikä sai uudet koristeet chilien tilalle. Tarkoitus olisi vielä lisätä tuohon ainakin kanelitankoja. Ehkä tähtianiksiakin jos satun niitä jossain näkemään. Piparit on tehty taikataikinasta. Taikinan neste oli mustaa vesivärivettä ja jauhojen joukossa on kaakaojauhetta. Jälkeenpäin harmittelin miksi en heittänyt sekaan vielä piparkakkumausteita tuoksuksi. Jos löydän kaupasta valkoista kohoväriä, niin piparit saavat vielä kuorrutteen reunoilleen. Käykääpä muuten kurkistelemassa miten herkullisia pipareita Ama virkkausnurkassaan on "leiponut". 

271712.jpg

59120.jpg