Vähän myöhässä, mutta kuitenkin. Paketissa oli varsinaisen risujutun lisäksi huopaheijastin, tuoksutuikkukynttilöitä ja suklaata. Mukana PITI olla vielä samansävyisessä paketissa olevaa luomuteetä, mutta sen löysin kaapista paketin postituksen jälkeen.

Toisessa paketissa oli tälläinen pieni risumattotaulu, mihin yritin ensin epätoivoisesti neulata villaa kiinni. Eipä oikein onnistunut. Sitten uusi epätoivoinen yritys märkähuovutuksella. Ei edelleenkään jäänyt villa riittävästi risuun kiinni. Kuvio kyllä huopui, joten viimeisenä konstina käytin lisäksi muutaman tipan kuumaliimaa. Ongelman ydin taisi olla se, että risumatto oli liian paksu ja villalla ei ollut maton taustapuolella vastapeluria mihin tarttua. Pelkkään risuun villa ei siis tunnu tarttuvan.

271702.jpg

Epäonnistumisen jälkeen koetin tehdä vielä vähän ohuemman maton, mutta tälläkertaa en sitten huovuttanutkaan siihen päälle mitään vaan liimasin heti koristeet kuumaliimalla: meriheinää, rusetti ja kaksi taikataikinasydäntä. Tuossa kokeilin keskellä loimena erästä kirpputorilta ostettua mitälie-lankaa, mikä osoittautui liian heikoksi vetolujuudeltaan, eikä värikään sitten loppujen lopuksi ollut paras mahdollinen. No, tälläisessä rautalanka varmaan kestää loimena toisin kun pihalle huhtikuussa tehdyssä portaanedusmatossa, mistä rautalangat katkesivat ennenkuin risut.

271703.jpg

Havaitsin, että tuosta matosta tai tässä tapauksessa taulupohjasta on aika vaikeaa saada siistiä. "Loimet" tahtovat vähän poukkoilla varsinkin kun tein ensimmäisen kiristäen rautalangat polvien välissä. Toista tehdessä vähän viisastuin ja ruuvasin työpöytään 4 ruuvia, mihin kiinnitin loimet kiinni. Nyt on toiveissa jonkinmoinen kudontakehys pikkumattoja varten. Näiden piti olla pieniä harjoitustöitä ennen varsinaista isompaa projektia. Suunnittelin tuonne olohuoneeseen tylsän seinän piristeeksi isoa (ehkä 100x60cm)mattoa ja siihen jotain huovutettua kuviota, mutta tuo taitaa nyt jäädä odottamaan uutta inspiraatiota ja myös sopivalla korkeudella olevaa työpöytää. Nyt käytin tilapäispöytänä ukkokullan kevyttä siirreltävää työpöytää ja se oli auttamattomasti liian matala ja selkä kipeytyi köyryssä olemisesta. Istuallaan en nimittäin osaa kyllä tehdä juuri muuta kuin syödä, neuloa ja nököttää tässä koneen ääressä ;)

59120.jpg