Vihdoinkin :) Moottorisaha lauloi täälläkin viikonloppuna ja sain viimein kannettua metsästä pienen risukasan takapihan portaiden viereen odottamaan tulevia juttuja. Samalla keräilin myös vähän sammalta ja sitä vihreänharmaata jäkälää puiden oksista ja rungosta.

Samalla kun saha oli iskussa pyysin ukkokultaa siistimään metsänreunaa muutenkin. Annettiin kyytiä viime kesän kuivuudessa ruskettuneille pikkukuusille sekä ikälopulle katajapöheikölle. Katajan varret laitettiin kuivumaan ja minulle jäi askartelumateriaaliksi hieman vihreitä oksanpäitä.

Oksanpäistä tein muutaman kranssin. Tämä isoin on tehty sydämenmalliseen runkoon ja korkeutta tällä on noin puoli metriä. Runko on paksua sähköjohtoa jonka ympärille olen kietonut ohuempaa sähköjohtoa ja ilmastointiteippiä. Kehikko on senverran kestävä, että sitä voi käyttää kranssipohjana useammankin kerran.

276390.jpg

Isoa kranssia tehdessä jäi jäljelle muutaman sentin pätkiä ja siksi tein samaan aikaan myös tätä pientä sydänkranssia. Tässä on pohjalla kukkateipillä päällystetty rautalankakehikko, taitaa olla peräisin metallihenkarista tai ohuesta sähköjohdon sisuksesta.

276392.jpg

Vieläkin lyhyempiä olisivat oksanpäät saaneet olla, mutta kokeilu ilman työhanskoja tuntui sormissa pistelynä enkä hanskojen kanssa saanut päitä millään pysymään lyhyempinä kädessä. Ihan viimeisistä silpuista kokeilin tälläistä ohutta versiota samanlaiseen runkoon kuin tuossa pienemmässä.

276391.jpg

Ilmassa on jotain erityistä, nimittäin ulkona ei tänään sada eikä ole edes harmaata. Aurinko näkyy metsän takaa paistavan ja lämpöäkin on reilu 6 astetta. Eilen illalla oli uskomattomat 8 astetta, mutta kova tuuli. Nyt sekin näyttää lauhtuneen ja ilma olisi mitä parhain haravointiin ja muihin pihan siistimisthommiin, mutta... jospa kuitenkin lähtisi lasten kanssa ulos leikkipaikalle niin voisi samalla vähän verestellä mm. risulinnun tekoa. (Tarvitsevathan ne madotkin jotain syötävää ja eikös ne lehdet siellä melkein itsekseen talven aikana maadukin?) Yhden linnun sain eilen illalla tehtyä, mutta vähän hankalta se kieltämättä tuntui. Ehkä se tästä taas lähtee kun saa vähän lisää tuntumaa risuihin. Tai ainakin toivottavasti :)

59120.jpg