Viimeistä päivää ollaan lapaskuussa ja tässä onkin kaksi (julkaisukelpoista) paria Huopasesta (suurinpiirtein vyötteen ohjeella ja kasin puikoilla) neulottuja ja pesukoneessa käytettyjä lapasia.

280771.jpg

Vasemmanpuoliset ovat vielä märät ja vailla harjausta ja koristeluja. Oikeanpuoleisiin huovutin kokeeksi jo ennen pesukonehuovutusta ilmeisimmin merinovillasta sydämet. Värien kanssa vähän jännitin, mutta punainen ei varsinaisesti värjännyt valkoista, mutta hennot kuidut sekoittuivat ikävästi valkoiseen. Samoin punaiseen sydämeen tuli alapuolelta valkoiset villakuidut läpi.

280782.jpg

Ennen pesukoneeseen menoa

Pesun jälkeen sydämet olivat varsin huurteiset ja reunoistaan vähän epätasaiset. Korjaustoimia siis tarvittiin. Ensin harjasin sydäntä ja poistin valkoisen nukan vanhalla partahöylällä (sellainen keltainen kertakäyttöhöylä). Neulahuovutin päälle hieman aiempaa isommat sydämet ja toisessa korjasin valkoisella villalla vielä tuota sydämen reunaakin. Lopullinen märkähuovutus käsin kuvion päältä on vielä tekemättä ja odottaa toisen parin valmistumista. Toisiin kaavailin vähän jonkinmoista rykelmää tai sydäntä eripunaisista ruusuista. Tai sitten näihinkin tulee vain sydän.. kun jotenkin olen vähän(?) ihastunut niihin :)

280783.jpg

Sydämelliset kiitokset Helminallelle Lapaskuutempauksesta! Helminallen blogista löytyy lisäksi linkkejä muidenkin tekemiin lapaskuviin ja galleriaan. Käy ihmeessä katsomassa ja vaikka etsimässä ideoita omiin lapasiin jos et vielä ehtinyt yhtään paria neulomaan.

59120.jpg