Ihan alkuun kiitos teille mukavista ja mieltälämmittävistä kommenteista tonttukokeiluni tiimoilta :) Positiivinen palaute innostaa kokeilemaan neulahuovutusta vielä uudestaan, jahka saan hankittua sitä ihonväristä villaa ja muutenkin vähän täydennettyä värivarastoani.

Mutta tämänkertainen pikkujuttu koskee jäkälää, minkä olin jo melkein unohtanut pannuhuoneen lämpöön. Pussin pohjalla jäkälä oli ihan läpimärkää ja pussin päällä koppuraista. Koppuraista suihkutelin ihan suihkepullolla ja äkkiä se oli taas pehmeää. Sotkua syntyi ja hanskat menivät ihan niljakkaiksi.

Olisihan siitä jäkälästä voinut kranssejakin tehdä, mutta kun tuli pakonomainen tarve kokeilla tälläistä, niin ei siinä sitten muu auttanut...

263581.jpg

Kuva on sateessa napattu ilman salamaa ja tukea, mutta ehkä tuosta idea näkyy. Kiinnitysratkaisu, eli sininen rautalankahenkari, voisi olla vähän sointuvampi, mutta tämä nyt oli tälläinen kokeilu vain. Korkeutta näillä sydämen muotoonkin taipuvilla siivillä on noin 60cm.

263584.jpg

Pohjalla on kanaverkkoa. Jäkälän tökin suoraan verkkoon ja varmistelin pysyvyyttä rautalangalla. Oikeanpuoleinen siipi on melkein kokonaan palleroporonjäkälää ja vasen hirvensarvijäkälää.

Ajattelin vielä nämä jatkossa tuonne navetanseinälle. Harmi, ettei siellä ole sähköä, muuten olisin ehkä ujuttanut jäkälän sekaan siipien takapuolelta valosarjan. Vaikka ihan siipien reunoille vain.

59120.jpg