312242.jpg

Tässä aatonaaton iltapuuhastelun tulosta. Siivouksen ja kodin koristelun lomassa lapset kaulivat taikinan, leikkasivat osat kaavojen mukaan ja olivat mukana paistopuuhissa. Malttamattomina koristelu tehtiin melkein heti perään ja sitten ukkokullan tehtäväksi jäi vielä kurkihirren nosto ja talon muu pystytys (sekä pienen palovamman hankkiminen) sulatetulla sokerilla. Jonkinmoinen tölli tuosta yhteispuristuksesta tuli, mutta luultavasti katoaa pikku vikoineenkin pieniin vatsoihin heti kun purkukäsky annetaan :)

Kinkku on vielä uunissa ja puuro sekä rusinasoppa muhivat lieden lämmössä aamupalaksi. Sekalainen siivouspuuha jatkuu vielä ja muutama pakettikin täytyy vielä jaksaa tehdä. Ja manteli puuroon laittaa. Tämmöistä se aina on ollut, minun jouluvalmisteluni, enkä oikein tiedä osaisiko sitä edes ajoissa nukkumaan mennä ;) Eihän sitä arkisinkaan osaa, miksi siis nyt? Tässä hetkessä, kinkintuoksussa hiljakseen touhutessa, on oma ainutlaatuinen tunnelmansa, eikä sellaista tule kuin kerran vuodessa. 

Kiitän mielenkiinnostanne tämän joulukalenterin parissa ja toivon teille kaikille tuoksuvaa ja maistuvaa sekä mukavan rentouttavaa Joulunaikaa. Ensi vuonna sitten taas puuhastellaan ja bloggaillaan uusin kujein, eikös vain?