Onpa kerran lapsiperhe, jossa kuluu hillitön määrä (Heinz) ketsuppia. Samalla tietenkin tulee myös hillitön määrä muovisia ketsuppipulloja (miksei muuten ketsuppia voisi pakata palautuspulloihin?). Osan olen säästänyt, osaa on käytetty "vesipyssynä kylpyleikeissä jne. Eilen sain puristettua yhden kierrätysidean valmiiksi asti. Kuva kertonee enemmän...

297623.jpg

Eli ketsuppipullo on ensin leikattu myötäilemään siinä olevaa aaltokuviota. Pääksi tuli tällä kertaa kaapin perukoilta löytynyt styroksipallo. Kokeilin pääksi myös mm. pesupalloa, mutta se oli tähän vähän liian iso ja muistutti lähinnä avaruuskypärää. Pään läpi menee rautalanka, missä myös nuo naru-jalat ovat kiinni. Rautalanka kiinnittyy pullon kierreosaan tehtyihin kahteen reikään. Reiän sai tehtyä helposti terävillä kynsisaksilla. Rautalanka ei ole tässä kierrätystavaraa, mutta yhtälailla tähän kävisi vaikka sähköjohdon sisältä löytyvä kuparilanka.

Siiviksi tuli kaksi säilyketölkin kantta, mitkä taitoin osin kaksinkerroin. Kiinnitin ne pienellä ilmastointiteipin palasella. Jos olisin kätevämpi koneenkäyttäjä olisin ehkä koettanut porata kansiin pienet reiät ja kiinnittänyt siivet rautalangalla. Kansissa oli myös sellaiset "repäisykahvat", mitkä irrotin ja pujotin noihin jalkanaruihin. Solmu päähän, ja näin muodostuneen jalan päälle rutistin alumiinisen tuikkupohjan kengäksi.

297624.jpg

Mekkokangas ja hiusmateriaali näkyykin jo tuossa ylimmäisessä kuvassa, eli muropussin metallinkiiltävä sisäpuoli. Kiinnitin mekon paikalleen hieman vekitettyinä kaitaleina alumiiniteipillä (saunaremontti meneillään). Samalla teipillä kiinnitin "hiukset" muutamana kerroksena aloittaen alimmista kerroksista. Hiuksia voi kihartaa samalla tapaa kuin lahjanarua.

297625.jpg

Silmiksi laitoin nuppineulat ja suuksi taivutin palan sidontarautalankaa, minkä päät työnsin stryroksipalloon. Hartiahuiviksi löytyi valkoinen valkosipulipussi.

297627.jpg

Jälkeenpäin olen miettinyt mistä löytyisi sopivan kokoisia palloja päiksi tälle ja muille roskista tehdyille hahmoille? En käytä roll-on dödöjä, olisiko niissä isopalloisissa sopivia? Vai tuleeko kenellekään mitään muuta ideaa? Sisälle tuleviin sopisi tietenkin ihan paperimassa tai sukkahousupäät, mutta entäpä pihalle? Tämä on tehty säänkestäväksi sillä ajatuksella, että veisin tämän kimaltelemaan omenapuun oksalle lyhdyn viereen. Kyllä tässä pimeydessä kaikki kimallus ja vähänkin valo on tarpeen, eikö vaan?

Tiedättekö muuten kerätäänkö jossain päin Suomea jo muovijätettä talteen? En ole nimittäin törmännyt yhteenkään keräyslaatikkoon. Oikein pahalta tuntuu välillä laittaa roskiin hyviä, paksuja muovirasioita, kun ihan kaikkea ei kertakaikkiaan voi kaappeihinsa haalia. Sen minäkin alan pikkuhiljaa oppia, että lisätilan hankkiminen kierrätystä varten ei liene kovin järkevää ;D

Testasin muuten oman ekologisen jalanjälkeni koon... ja se on 4,7 hehtaaria. Testaa Sinäkin omasi Tampereen kaupungin nettisivuilla Ekotallaaja -pelissä osoitteessa http://www.tampereenkaupunki.net/ekotallaaja/peli/index.php ja katso missä Sinulla on parantamisen varaa ja mitä taas teet keskiarvokansalaista ekologisemmin.

59120.jpg