Vanhoista sähkövalosarjoista saa suht helposti pieniä koristeita. Leikkasin ja irrotin kuviot ensin valosarjasta irti ja sitten vielä sivuleikkureilla muotoonsa poistamalla johdon kiinnityskohdassa olleen "trötön", kiedoin päälle ohutta rautalankaa ja jätin hännän ripustulangaksi. Rautalangan kiharsin pienen pensselin varren avulla. Nämä kuviot voisivat olla kivoja "jääpaloja" myös vaikkapa jääkakuissa ja -tauluissa, joita ripustellaan pakkaskeleillä puiden oksille ja ovikoristeiksi. Ja jos haluaa, voihan nämä ensin maalata spraylla halutun väriseksí.

304443.jpg

Olen tässä mietiskellyt mistä saisin ohuempaa kierrätysrautalankaa, ja joulusiivoa tehdessä löysin erään vanhan valosarjan, minkä muuntaja on ollut teipattuna kasaan (auennut joskus). Teipin irroitus, kurkistus sisään ja siellähän sitä oli ja vielä kahdessa värissä: punaisena ja kullanvärisenä :) Eli älkää suoraan heittäkö vanhoja valosarjoja roskiin, vaan miettikää hetki olisi niistä vielä johonkin muuhun käyttöön. Itse valosarjan johto on helposti käsin katkaistavaa sidontamateriaalia esim. puutarhatöihin. Ja se lamppuosakin käynee kiipeilytelineeksi kesäköynnöksille, vaikka niin, että irroittaa varsinaiset lamput ja jättää kannat. Niistä kirkasjohtoisista sarjoísta saa taas hyvää sidontamateriaalia huomaamattomiin kiinnityksiin.

Lisää upeita kierrätysaskarteluvinkkejä löydät mm. Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen sivujen neuvonta -osiosta. Tästä pääset suoraan askarteluopppaaseen.

Täytyykin heti mennä laittamaan kokeeksi muutama kuvio kakkuvuokaan ja vuoka pakkaseen. Josko siten saisi jouluksi jonkinlaisen jääkoristeen ulos. Muuten ei taida onnistua, ainakaan eteläisessä Suomessa.

59120.jpg