Edit 27.12.2006 klo 19:30 Muokkasin ja tarkensin vähän tekstiä Tellun kommentin jälkeen.

Niin se varsinainen joulu taas hurahti ohitse vauhdilla, vaikka niin kernaasti se olisi saanut kestää vaikka puolet pidempään :) Onneksi tässä on kuitenkin vielä aikaa nauttia joulukoristeista eli meillä luultavimmin  ihan Nuutin-päivään saakka.

Tässä kuvia muutamista neulotuista lahjoista. Yksi valkoinen lapaspari unohtui kiireessä kuvata, mutta nekin olivat neulottu Huopasesta ja niihin virkkasin koristeeksi ruskeasta seiskaveikasta kukkasen. Ajattelin, että sen voi halutessaan irrottaa poiskin jos haluaa ihan valkoiset lapaset. Ja toinen syy koristelun tyssäämisen oli muuten se, että varsinainen työhuopaneula katkesi ja nuo mustien lapasten käärmeetkin tuli tökittyä  loppuun viimeistelyneulalla. Eli ennen uusia koristeluja täytyy hankkia lisää neuloja, ja ehkä tällä kertaa enemmän kuin yksi, koska näemmä se neula todella katkeaa joskus. Oli siis minulle ensimmäinen huovutusneula ja kauan se kestikin.

Kaikki seuraavat lapaset on neulottu  Novitan Huopasesta ja vanutettu ensin pesukoneessa, koristeltu kuivina neulahuovutuksella ja laitettu sitten vielä uudelleen pesukoneeseen. Olen myös joskus tehnyt viimeisen pesukäsittelyn käsin vessan lavuaarissa kumihanskat kädessä ja kuunmalla mäntysuopavedellä lotraten. Ja sen viimeisen pesukäsittelyn jälkeen voi kuviota vielä viimeistellä neulalla ja leikata häiritseviä kuivuja pois joko saksilla tai hyväksi nukanpoistajaksi havaitulla kertakäyttöisellä parhahöylällä. Kierrätys kunniaan myös vanhojen parta-/ihokarvanpoistohöylien kanssa, toimivat sitäpaitsi paljon paremmin kuin patterikäyttöinen nukanpoistaja.

315898.jpg

Tulppaanilapaset

315896.jpg

Lumihiutalelapaset

315897.jpg

Ruskeat sydänlapaset

315895.jpg

Lapaset tulevalle lääkärille

315901.jpg

Fifi (kolmiohuivi) ukkokullan kummitädille Teddystä (vajaa 300g)

Teddystä piti neuloa ukkokullan siskontyttärille vielä jotain muutakin, mutta päädyin sitten laittamaan kerät paketteihin ihan sinällään. Ajattelin, että olisi hienoa jos neulekärpänen puraisisi nuoria tyttöjä ja he innostuisivat itse neulomaan huivinsa tai piponsa. Anopillekin laitoin pakettiin pari kerää Kitten mohairia virkkuukoukun kerä sillä ajatuksella, että niistähän hän voisi talvilomallaan "solmuilla" vaikkapa salomoninsolmu-suorakaidehuivin.

Kesken jäi suorakulma-fifi petroolista Teddystä, kun väri osoittautui vääräksi saajalleen. Nyt mennee purkuun ja muotoutuu ehkä pipoksi jollekin. Väri kun ei sovi itselleni lainkaan. Samoin menee purkuun aiemmin syksyllä neulottu ruskeankirjava Teddy-Galaxi myssy. Siitä tulee sittenkin baskeri Mozart-huivin kaveriksi äidille. Huomasin nimittäin, ettei ruskea oikein istu harmaaseen takkiin ;)

Ennen joulua ehdin myös käväistä tutustumassa lähikaupungin lankaliikkeeseen ja tulihan sieltäkin jotain minulle uusia lankoja hankittua tuleviin neulomuksiin. Ruskean mohair-langan kanssa aion nautiskella ja tehdä siitä itselleni jonkinmoisen kolmiohuivin. Muut päätynevät lasten lapasiksi tai tossuiksi. Fiksuahan olisi jos jaksaisi heti aloittaa uusien joululahjojen tekemisen, mutta jotenkin on nyt puhti kertakaikkiaan poissa. Syynä voi kuitenkin olla tämä pitkittynyt flunssakin, mitä yritän parhaillaan nujertaa ;)

315899.jpg

59120.jpg