Vuosi vaihtui ja taas olisi opeteltava kirjotitamaan uusi vuosiluku, mutta sitä ennen tuli neulottua vielä parit lapaset, joiden kuvat lisäsin myös tuohon edelliseen postaukseen.

Tähän asti olen neulonut näitä pesukoneessa vanutettuja lapasia Novitan Huopasesta yksiä hahtuvalapasia lukuunottamatta. Jouluostosten ohessa päästyäni viimein käymään lankaliikkeessä hankin pari vyygtiä monesta blogista tuttua "vapaa-aikalankaa" eli Sandnesin Fritidsgarnia.

Ohjeen lapasiin löysin jostain blogista, mitä en nyt harmikseni kuitenkaan pienellä etsimisellä löytänyt enää uudelleen. Silmukoita näissä oli jokatapauksessa 36 ja vitosen tai kutosen puikoilla neuloin. Kirjoitin tuon netistä löytämäni ohjeen paperilapulle eikä edes sitä enää löydy. Peukaloon jätin tuli muistaakseni 6 silmukkaa ja reunoilta noukin kolme lisää ja kavensin lopuksi 13 silmukkaan. Nämä lähtivät senverran nopeasti käyttöön myöhästyneenä joululahjana, että mittailut jäivät väliin. Koko ennen pesua oli kuitenkin vain vähän kättäni isompi eli tämä lanka huopuu siis huomattavasti vähemmän kuin aiemmin käyttämäni Huopanen. Heti 40 asteen kirjopesun jälkeen lapaset tuntuivät käteen upean pehmeiltä. Hieman näissä näkyi vielä neulepinta, mutta en viitsinyt pestä uudelleen kun ajattelin pienenevän liikaa.

Rasitan teitä ensin "pakollisella" ennen kuvalla :)

324056.jpg

Ja sitten pesukonevanutuksen tuloksella:

324057.jpg

Koristelu ei onnistunut ihan nappiin. Menin hölmö laittamaan tuohon päälle valkoisen villan puutteessa Huopasta ja sehän sitten löysäksi jätettynäkin kutistui paljon enemmän kuin itse lapanen. Tässä vielä kuvat koristelusta ennen ja jälkeen pesun.

324058.jpg

324059.jpg

Nämä lapaset ovat paljon pehmeämmät ja joustavammat kuin Huopasesta neulotut. Tuulenpitokyvystä en tiedä, mutta aion tehdä samanväriset vielä itsellenikin kun on se toinen vyyhti odottamassa. Silmukoita laitan ehkä 40 ja koetan josko saisin pinnan tasaisemmaksi. Ensimmäisessä vyyhdissä oli muuten iloiseksi yllätykseksi 100g sijasta 120g lankaa ja näihin meni aika tarkalleen 100g.

Toiset, vielä päättelyä ja pesukonevanutusta odottavat kokeilut neuloin alekorista löytämästäni Cortina -langasta. Näihin meni myös 100g ja nämä neuloin 8 puikoilla. Silmukoita myös 32. Mitään hajua ei ole tämän langan käyttäytymisestä, mutta värinsä puolesta sopivat myös pojille eli eiköhän näillekin käyttäjä myöhemmin löydy.

324055.jpg

Jokohan pian olisi jo aika jättää lapastelu hetkeksi ja siirtyä vaikka poikien dinopipojen (3 kpl) kimppuun? Uusimmassa Novitassa olisi se ohje, mutta koko lehti (ja langatkin) on vielä hankkimatta. Samalla odottelen, että tämä sitkeä flunssa menisi jo viimein ohi ja pääsisi taas risujenkin kimppuun. Tai edes repimään aiemmin kaadetuista koivurungoista vähän tuohta huosiain-kokeilua varten.

59120.jpg