Vaikka nessupaketilla ja kurkkupastilliaskilla saakin käydä usein, niin silti teki mieli vähän askarrella jo uudelleen kuivahtaneiden risujen kanssa. Tälläinen jättikorento kuoriutui tänään kuistilla väkertäessäni:

93195.jpg

Ensimmäinen risukorento

Laitoin tämän risukorennon nyt risutyöt -kategoriaan, vaikka ei nyt ihan perinteistä risutyötä varmaan edustakaan. Jättikorennon siipien väli on noin 70 cm. Siivissä on "verkkona" kalastajalankaa. Kokeilin ensin myös kaaospunontaa risulla, mutta oli niin kuivaa, etten viitsinyt yhtä siipeä enempää ja päädyin purkamaan nekin pois. Ripustusta täytyy korjata vähän tukevammaksi ja toteuttaa ehkä vahvalla siimalla. Lopullinen sijoituspaikkakin on vielä miettimättä.

Risuja jäi vielä, että kai tälle voisi muutaman kaverin (samoilla sotkuilla kuistin lattiassa) vielä tehdä. Siivissä voisi tietenkin käyttää valmiiksi sopivan paksua esim. pihlajan vartta, jos vielä löytyy taipuisaa materiaalia. Tuon kalastajalangan sai kyllä hyvin pujotelua risuja yhdessä pitävään rautalankaan, mutta jos ei viitsi tehdä tuota "siipiverkkoa" niin sitten paksumpikin oksa käy. Ja mikä estää korvaamasta tuota keskivartaloakin järeällä kalikalla. Hmmm.. -mutta ei tänään. Täytyy vielä huilata suht rauhassa. Keittiössä odottavat  jatkokäsittelyä ämpärissä lionneet paperinpalat, eli kyllä illaksi vielä "hommia" riittää.

59122.jpg