Olen jo useamman vuoden halunnut kokeilla kirkasvalolaitetta. Nyt sain hankittua tälläisen edullisen laitteen ja aion kokeilla auttaako tämä yhtään aamun käynnistysongelmiin. Ongelman syy taitaa kuitenkin olla paljon yksinkertaisempi kuin luulenkaan, eli ihan rehellistä univajetta vain ;) Kuka käskee ilta/yömyöhällä mekastaa risujen ja sammallien kanssa tuolla kodinhoitohuoneessa? No mutku minä olen (itseni opettanut niin?) illan virkku ja aamun torkku, kuten vanha sanonta kuuluu. Onhan siinä toki totuuden siemenkin mukana, että silloin kun lapset on yöunilla saan eniten aikaiseksi. Ja nyt kun vielä olen hoitovapaalla, voin näin tehdä. Lapsetkin onneksi ovat sopeutuneet vähän myöhäisempään rytmiin.

Niin tai näin, aion kokeilla tätä intensiivisesti muutaman viikon. Tai on se minulla jo viikon hatarassa käytössä, mutta ongelma käytön kanssa tahtoo olla, ettei aamulla ehdi olemaan riittävästi paikallaan. Ensimmäistä käyttöpäivää seuraavana aamuna olin kyllä ainakin kolme kertaa aiempaa väsyneempi ;) Se taisi kuitenkin johtua meillä jylläänneestä noro-viruksesta. Minä olen vielä säästynyt vessajuoksuilta, mutta muut eivät. Illalla ehtisi kyllä lampun valossa touhuta, mutta käyttöä ei suositella iltaisin. Hmm... Täytyy varmaan aloittaa tehoneulonta ja -virkkausmaraton lampun edessä. Kasvojenhan täytyisi olla melko lähellä tuota lamppua, mutta se minulle on jäänyt vähän epäselväksi, että auttaisiko yhtään jos torkkuisin lampun edessä. Kello herättämään, lamppu päälle ja sitten vain jatkamaan unta ;) Mitäs luulette?

295002.jpg

Kuva on yhdistetystä työ/ruokailuhuoneesta, missä istun nytkin naputtamassa.Käytössä täytyy tuo laite hilata ihan tuon pöydän reunalle, että on riittävän lähellä. Välillä otan sen tähän tietokonepöydällekin kaveriksi. Kun tuon sammuttaa, huomaa valtavan eron normaaliin sisävalaistukseen. Huone muuttuu ihan keltaiseksi ja hämäräksi. Vai johtuuko sekin vain seinien väristä? No, jos ei laite oikeasti auta yhtään, niin saa siitä ainakin sopivasti lisävaloa tuonne saunaremonttiin ;) Kokemuksia kirkasvalosta saa mielellään kirjoittaa kommentteihin, jos teillä sellaisia on.

Loppuun kuva lapasista (kyllä nämä on eri lapaset kuin aiemmin esillä olleet tulppaanilapaset), mitkö äitini tilasi syntymäpäivälahjaksi sukulaiselle. Alunperin piti laittaa lahjaksi lapaskuun viimeiset sydänlapaset, mutta merinovilla ei tuntunut oman kokemuksen perusteella sopivan neulahuovutettuun lapasten koristeeseen tuon kuitujen herkän sekoittumisen takia. Menin märkähuovuttamaan niitä vielä (varmuuden vuoksi) käsin ja taas se sydänkuvio "levisi" toisessa lapasessa ikävästi. Niistä tuli siis lapaset itselle, tosin täytyy sydän nyt ensin reunustaa kirjomalla siihen jotain.

295003.jpg

Onneksi oli nuo toiset vaaleat lapaset (huopasesta siis) jo valmiina ja riitti vain kuvion huovutus. Saajalta tuli kiitoskortti, missä hän kiitteli kauniista lapasista ja mainitsi samalla, että malttaakohan niitä edes käyttää etteivät vain likaannu ;) Tuli vain mieleen, että kannattaisiko koristelu sitten jättää kokonaan pois, etteivät lämpimät lapaset unohdu lipaston päälistä koristamaan ;D

59120.jpg