Kaamea syysflunssa jyllää päässä ja nivelissä. Siitä huolimatta tuli eilen illalla lasten nukkumaanmenoaikaan suorastaan pakonomainen tarve kokeilla huovutusta lasisen frezza -kahvipullon päälle, mitä on makoillut tuossa hyllynreunalla liiankin pitkään. Ukkokulta ihmetteli, lotratessani tiskialtaassa kumikäsineet kädessä mäntysuovan kanssa, suureen ääneen, että mitähän JÄRKEVÄÄ tuosta syntyy. Ei mitään järkevää, eikä kovin käytännöllistäkään, vaan yksi pölynkerääjä taloon lisää ;)

May I present: Frezza Enkeli

188018.jpg

Edestä

Tuohon on käytetty sitä sun tätä ylimääräistä ja kierrätettyä mm.

  • mohair-salomoninsolmuhuivin muutama kokeiluhapsu, joita huiviin ei sitten tullutkaan,
  • vanhaa ukkokullan siskolta saatua vuosikerta-huovutusvillaa,
  • kaksi jostain irroitettua nappia
  • siiviksi eräs vapaahuovutuskokeilu
  • kaksi nuppineulaa silmiksi

Alla on siis pieni korkiton lasipullo, minkä päälle aloin huovuttamaan. Ei ollutkaan ihan helppoa. Villan sitominen narulla olisi voinut auttaa, näin jälkikäteen funtsittuna. Tai pullon peittäminen ensin muovilla ja huovutuksen aloittaminen sen päältä. Osa villasta irtosi kerroksena jossain vaiheessa ja siitä tein sitten sisuksen (pää)pallolle. Jostain muistan lukeeni myös, että villakin vanhenee eli huovutusominaisuudet heikkenevät, pitääköhän paikkansa? Tuo villa on ties kuinka vanhaa. Pullon kierteisiin kiedoin vähän Huopasta, mutta sitä en saanut käsin kovin hyvin huopumaan. Kokeilin myös tuon villapallopään tilalle sukkahousupäätä, mutta en saanut sille nättiä ilmettä ja palasin villapallopään pariin.

188020.jpg

Takaa

Malttamattomana koristelin mekon ja pään jo märkänä. Lankana sitä mitä löytyi eli ruskeaa seiskaveikkaa sekä turkoosia mohairia. Siivet ja pään kiinnitin huopamekkoon valkoisella ompelulangalla. Kokeilin myös ihan vaan neulottuja silmiä, mutta nuo nuppineulat näyttivät minusta paremmilta. Suun kanssa oli suuria vaikeuksia ja se vaati monta yritystä.

188019.jpg

Ja vielä sivultakin

Hiuksia mallasin auki ja kiinni. Siivet ovat niin pienet, että aukiolevat hiukset peittivät ne kokonaan. Jälkeenpäin mietiskelin, että suht samaan tulokseen pääsisi myös vaikka valmishuovalla, mistä leikkaisi sopivan palan ja neuloisi takaa siipien alta kiinni. Koristelukin olisi helpompaa mekon ollessa vielä irti. Jos minulla olisi ollut pieniä helmiä olisin koristellut mekon niillä, mutta kun ei ollut, niin tyydyin tähän tässä luonnoksessa. Pulloja on vielä muutama odottamassa toimenpiteitä. Ja yksi kokeiluun tuleva tapa on varmasti myös virkkaus huopuvalla langalla suoraan pullon päälle ja eikun koneeseen, jos uskaltaa ;)

Kokeilkaapa tekin!

59122.jpg