Löysin kaupasta viimein numeron 8 pyöröpuikot. Aika monessa kaupassa näkyy olevan pyöröjä vain 3½-5 väliltä. Eilen tärppäsi. Nyt viimein pääsen koettamaan ymmärränkö uusimman Novitan Mozart-huivin ohjetta ollenkaan. Ketjusilmukat ovat olleet luotuna jo ties kuinka kauan, mutta miten sitten niistä saankaan sen huivin alulle "molempiin" suuntiin onkin sitten toinen juttu ;)

Apupupua neuloskelen aina tässä välillä. Siinäkin tuli opeteltua ihan uutta juttua minulle, kun aloitin tekemään sitä pyöröneuleena. Aika pientä tihrustusta se aloitus sieltä pupun jalkapohjasta, mutta tulipa harjoiteltua. Josko sitten joskus koettaisi sukantekoa sieltä kärjestä aloittaen.

Turkoosi salomoninsolmuhuivikin (Baronesse Mohair, noin 85g) kokoa noin 165cm x 75cm, on ollut valmiina muutaman päivän ja kovassa käytössä jo. Aiemmin en uskonut, että muu kuin villa tuntuisi näin lämpimältä, mutta kyllä tämä mohairkin näemmä kaikkine reikineenkin lämmittää oikein mukavasti. Ja mikä parasta on nii-in ihanan pehmoinen paljasta ihoakin vasten.

179012.jpg

Menin taas virkkaamaan reunoihin ketjusilmukkalenkkejä ja joko siitä johtuen tai muuten vaan reuna on vähän röpöläinen tuolta kolmion alareunasta. Nettiretkelläni näin tosin kuvia huivieista ennen ja jälkeen pingoituksen ja aika huima ero niissä kuvissa näkyi. Tälläinen kuvasarja ja todella upea huivi muutenkin löytyy esimerkiksi Villapallon blogista. Tätä huivia ei varmaankaan kannata pingottaa, ettei solmupinnan kolmiulotteisuus kärsi. Jokohan seuraavaksi olisi jo muun tyylisen huivin vuoro? Ostin joskus kirppikseltä mustaa akryylilankaa, mitähän siitä keksisi? Sillä voisi ainakin harjoitella jotain muuta mallia, jos ei muuta.

59122.jpg