Pitihän sitä minunkin tehdä oma sammalnalle (kun kerran risutöihin en vielä pääse). Säätilakin oli viimeviikolla vielä suosiollinen uudelle sammaleenhakureissulle. Sopivasti tästä meidän mäennyppylän päältä metsästä löytyi lumettomia kohtia, mistä kaavin kohmeista kerros- ja seinäsammalta koppaan.

Kokeilin ensin laittaa sammalta kanaverkon (tässä vihreää pienisilmäistä) alle, mutta verkko näkyi mielestäni ikävästi sieltä seasta, ja siten päädyin päällystämään verkosta tekemäni nalleaihion. Aihion täytin ensin sanomalehdellä.

Aluksi nalle näytti aikalailla resuiselta, mutta pieni parturointi teki terää. Siistin nallea saksilla, mutta jätin sille muhkeat "rintakarvat". Korvien asentoakin muokkasin monta kertaa, ja on muokattavissa tietenkin edelleen, mutta jätin ne nyt tuolla tavoin uteliaasti hörölleen.

259415.jpg

Häntää tälle nallelle ei nyt tullut, mutta tässä vielä otos takaa sivulta. Eikös sitä oikeita mallejakin kuvata edestä ja takaa, niin miksei sitten nalleja ;) Korkeutta tällä nallella on noin puoli metriä.

259420.jpg

Virallisia silmiä tällä ei vielä ole, mutta niiden virkaa hoitelee kaksi punaista hiottua lasinpalaa, joiden taakse ja pupilleiksi laitoin mustaa eristysteippiä. Kirsun veistin kaarnasta, käsittelin vähän ruokaöljyllä ja kiinnitin laittamalla kaksi rautalankaa kirsusta, suunnilleen sieraimenkohdista, läpi ja sitten vain kirsu kiinni nalleen. Rusetti on nyt väliaikainen kuvausta varten laitettu. Korvanlehdelle näkyy jääneen yksi ketunleipäkin ;)

259418.jpg

En tiedä saako nalle seuraa, senverran työlästä tämä oli ainakin ensimmäisellä kerralla. Osansa oli varmaan myös pienillä sammalpalasilla. Isot olisi ollut paljon helpompi sitoa aihioon kiinni. Aiemmin tuli tehtyä myös lisää näitä sammalsydämiä eli lopetetaan juttu taas sydänasioihin :) Saksiminen siisti ulkoasua melkoisesti edelliseen verrattuna ja koristeitakin vaihtelin vähäsen.

259424.jpg

Kaikki koristeet ovat nyt keinotekoisia eli tämän voisi aika ajoin varovasti koristeiden ulkopuolelta suihkutella vedellä, ettei sammal pääse täysin kuivumaan ruskeaksi.

259412.jpg

Sydämellistä marraskuisen viikon alkua teille kaikille!

59120.jpg