Saksalaista vissyä on tullut muutama sikspäkki ostettua, ja samalla näitä sinisiä pulloja on tullut osa säilöttyä johonkin käyttöön. En tiedä sopivatko ne värinsä puolesta pienoiskasvihuoneiksi pohja poistettuna, mutta ainakin tälläisiä kukkasia niistä voi leikellä jos viitsii. Alkukesästä leikkasin valkoisista muovikansista perhosia kukkanpenkin koristeeksi ja myöhemmin Ihan Itse -keskustelufoorumilla käyttäjä ameeba oli tehnyt sinisiä perhosia ilmeisimmin juuri samanlaisista pantittomista muovipulloista.

Pohjasta saa heti kelluvan kukkasen. Laitoin tuohon kuvaan nyt tuikkukynttilän, mutta sisätiloissa tuota ei kyllä voi noin käyttää. Isossa puutarhalammikossa ehkä valvottuna uskaltaisi koettaa.

162846.jpg

Pullon suusta voi leikata valmiiksi suppuisen kukan mallisen aihion. Tähän leikkasin toisenkin pullon suun samanlaiseksi, mutta taittelin "terälehdet" alas, niin että aihiosta tuli lattea. Suppuisesta aihiosta leikkasin korkkiosan pois ja sitten teippasin suppuisen sen laakean päälle, jolloin muodostui jo kukka, millä oli terälehdet kahdessa tasossa. Sitten aloin lisäämään varsinaisia terälehtiä. Kirkkaalla teipillä jälleen. Tein teipistä kaksipuoleisia "tolloja" ja osan lehdistä varmistin vielä teippaamalla niitä päälipuolelta yhteen.

162847.jpg

Heteet kukalle syntyi Viennetta-jäätelökakun alla olevasta ruskeasta muovista. Ripsureunaisen spiraaliksi taitetun suikaleen lisäksi leikkasin vielä muutaman pidemmän "heteen". Samanlaisesta jätsialusesta tuli kukalle muutama suojusterälehti alapuolelle. Tuohon ruskeaan muoviin ei kirkas teippi tarttunut, vaan siihen täytyi käyttää "maalarinteippitolloja".

162849.jpg

Heteet ruskeasta muovista

162848.jpg

Kierrätyskukka alapuolelta

Mikähän liima tuohon muoviin tarttuisi. Kuumaliima tuskin ainakaan, mutta entäpä pikaliima? Liimattuna tuosta saisi vaikkapa kelluvan kukkasen pihalammikkoon. Luonnottoman tosin.

Isäni on muuten tehnyt näistä samaisista pulloista yhteen liimaamaalla ison pyramidin. Sisälle mahtuu valo. Lisään tähän vielä kuvan siitä jos satun sen kätköistäni löytämään.

59122.jpg