Aloitetaan historiallisilla lapasilla, joista toisessa valtaisa peukalo :) Olen tehnyt nämä luultavasti ala-asteen 3:lla luokalla (1981). Käytössä eivät ole tainneen koskaan olla, jaa-a miksiköhän ;)

155395.jpg

Hyvin paljon samaa mallia on näissä Novitan Huopasesta neulomissani lapasissa. Pituutta näillä on huikeat 41 senttiä. Keskimmäinen kyseli, että olenko tehnyt lapaset röllimöykylle (metsässä asustaa tuonniminen). Nämä odottavat (kuten minäkin), että kauan ja hartaasti tehty kodinhoitohuone valmistuisi niin, että saisin pesukoneen vuoden tauon jälkeen päälle. Tuo ajan olemme rasittaneet isovanhempia ja muita sukulaisia pyykeillä ja suihkussa käynneillämme. Kiitokset siitä heille. Suihkuasioissa rasitamme heitä vielä, sillä pesuhuone ja sauna on vielä sisäseiniä vailla.

155396.jpg

Ennen noita pesukoneessa huovutettavia lapasia harjottelin kutomista (neulominen taitaa olla se virallinen termi, mutta minusta se kuulostaa enemmän ompelukoneen käytöltä) sen ensimmäisen lankaostoksen kanssa. Ajattelin tehdä Nalle Colorista tälläiset kesäsukkaset. Kovassa käytössä ovat jo olleet, vaikka ensimmäinen kantapää tulikin ihan liian löysäksi ja vain sileällä neulotuksi. Muutenkin seuraaviin teen vähän pidemmän resorin ja sukasta hieman tiukemman muutenkin. Ehkä pesu vähän näitäkin kutistaa?

155392.jpg

Ja jotenkin olo on nyt kauan odotettujen sateiden alettua niin syksyinen, että aloitin tekemään itselleni "seiskaveikan" neliraitalangasta tällä ukkokullan sipulipussi-tekniikaksi nimeämällä salomoninsolmuilla hartiahuivia. Tällä kertaa luin Tiitsan blogissa olevaa kolmiohuivin aloitus -ohjetta niin tarkasti sanasta sanaan, että sain kuin sainkin huivin alulle. En aiemmin noteerannut tuota kohtaa, missä sanotaan että käännöksessä tulee kaksi solmua päällekkäin. Eikös olekin herkullisen syksyiset värit; sammaleenvihreää, mullanruskeaa, pihlajanmarjan oranssia ja pakkasen nipistämän mustikanlehden punaisuutta? Minun puolestani syksy saa tulla, pidän siitä.

155393.jpg

59122.jpg