On täällä "pesässä" muutakin tehty kuin vain kudin kädessä kuljettu ;) Eilenkin tuli koristeltua tälläinen sydänkranssi tekokukin ja tänään se lähtee postin välityksellä toivottavasti piristämään iäkästä tätiäni. Alla värjättyä sisalia, kukat kiinni kuumaliimalla/rautalangalla, sekä rusetti kuumaliimalla.

186742.jpg

Nämä kranssit on tehty jo vähän aiemmin, mutta unohtuivat hetkeksi laatikkoon. Pyöreät tein vanhojen pohjien päälle ja toisessa jäi senverran pahoja jälkiä liimasta/kaarnasta että pinta täytyi peittää kokonaan noilla tekovaahteran lehdillä. Tämä ensimmäinen mielyttää enemmän omaa silmää vähemmillä lehdillään. Kokeilin tuossa samalla miten paksu naru jää kuumaliimalla kiinni. Aika huonosti jäi, eikä kiinnityskohdatkaan ole kovin nättejä.

186743.jpg

186744.jpg

Sitten vielä tälläinen ihan yksinkertainen parilla lehdellä ja niinellä koristeltu sydän.

186745.jpg¨

Nämä kaikki ja useampi torvikin on tehty keväällä navettaan säilömästäni risusta (mitä haettiin peräkärryllä ukkokullan siskon naapurista). Risuja liottelin päivän parikin piha-altaassa ennen punontaa. Nyt sitten vain odottelen, koska noista heinäkuun kuivuudessa kituneista ruskealehtisistä koivuista irtovat loputkin lehdet, että pääsee taas hommiin.

Tälläiset kranssipohjat ja risusarvet ovat ihan käteviä kotona varastossakin. Niistä saa nopeasti tehtyä tuliaisia ja pieniä onnitelulahjojen lisiä. Taannoin vietiin mm. naapuriin samantyylinen oranssikukkainen sydänkranssi sekä risusarvi täytettynä pakastekipollisella tyrniä.

Risupaja vaikenee kunnes uusi "satokausi" alkaa ja ukkokullan moottorisaha pärähtää käyntiin :)

59122.jpg