Novitan syyslehdessä oli ohje helppoon virkattuun Huopasesta tehtyyn kukkaseen. Pitihän sitä kokeilla. Aika nihkeältä tuntui tuo Huopasen, erityisesti punaisen, virkkaus. Muutaman kukan ja taas yhden pupun tein ja tässä nämä ovat menossa pesuun. Tuo vaaleanpunainen on virolaista Maali -lankaa, mikä ikävä kyllä muuttuu 40 pesussa ikävän haaleaksi.

186746.jpg

Kärsimätöntä odotusta ja viimein luukku naksahti aukeamisen merkiksi. Äkkiä pyykit koneesta ulos ja etsimään huopakukkia. Pesin ihan normaalin (mutta normaalia pienemmän määrän) pyykin joukossa. Viimein kukat löytyivät, mutta voi minkämoisia kikkaroita ne olivat, pupusta puhumattakaan...

186747.jpg

Oikenivathan nuo tuosta, mutta ei näistä niin hyvännäköisiä tullut kuin odotin. Muutamaa siistin jo kokeeksi saksillakin. Tässä vielä otos näistä venytyksen ja silityksen jälkeen. Parhaimman näköinen on tuo Huopasen ja Maali-langan yhdistelmä ylinnä, siinä on reunat nätisti röpöläiset.

186750.jpg

Tarkkasilmäinen voisi katsoa, että minne yksi kukka hävisi. No, se lähti eilen onnitelukorttina jo maailmalle. Tässä pikaisesti ja kartonkipulassa kyhätty kortti, mihin neuloin kukan langalla kiinni. Päälle neuloin vielä napin. Kortin sisäpuolelle tuli tarra samaan kohtaan.

186748.jpg

Ja vielä rasitan teitä yhdellä kuvalla. Nämä puput pääsivät (vai joutuivat) tänäaamuna uusille omistajilleen. Joka pojalla on nyt oma pupunsa. Aika jännä, että kaikki tehty saman Katin (Kasil's blogi) miuokkaaman ohjeen mukaan, mutta olleet eri koneellisissa (40 astetta) erilaisen pyykin kanssa ja niin ovat kaikki ihan oman kokoisia ja näköisiä. Jako meni luonnollisesti sitten myös poikien koon mukaan. Keskimmäinen on esikoisen, pienin kuopuksen ja oikeanpuoleinen keskimmäisen.

186749.jpg

59122.jpg

Ps. Ainiin on mietittyänyt tuo Maali -lanka, joka on siis huopuvaa villalankaa ja josta väri haalenee.. että voisikohan sitä koettaa värjätä uudelleen luonnonainein, vai onko siis käsitelty jotenkin niin ettei se onnistuisi? Sitä alunaahan minulla jo on ja jossain näin ohjeenkin mesiangervokeitokseen, millä pitäisi tulla jonkinlaista vihreää. En toikein tiedä teenkö tuosta nyt lapasia jos tuo väri on noin haalistuva. Laukkukin kävi siitä mielessä. Tietysti voisihan sen laukun kai värjätä sitten laukkunakin vielä? Nitorillakin näkyy olevan markettimyynnissä yleisväriä, mikä käy villalle ja sen lisäksi tarvitaan kuulemma vain etikkaa.