Itselläni on (vilukissana) kovassa käytössä ukkokullan kummitädin beigestä Teddystä(?) virkkaama verkkoponcho. Se on helppo kiskaista yöpaidan päälle aamuisin, ja illallakin ennen nukkumaanmenoa lämmittää mukavasti, kuten villasukatkin ;) Ja tietenkin myös kesällä :) Äitini on ihaillut tuota ponchoa monesti, ja heti ensimmäisen salomoninsolmu-kokeilun jälkeen ajattelin koettaa miten solmut syntyvät Novitan Teddystä.

Mallina siis kolmionmallinen solmuhuivi. Yritin jälleen Tiitsan blogiinsa tekemällä kolmiohuivi ohjeella, mutta muutaman epäonnistuneen kokeilun jälkeen siirryin sitten IhanItsen Salomonin solmu -keskustelusta löytämääni ohjeeseen (lisääjä Villasukkis, 22 Huh 2006 20:33pm), missä reunoihin tulee ketjusilmukoita ja kaksoispylväitä. Ohje viestin mukaan Modan 4/2005 ohje 24. Tuon ohjeen hoksasin heti, mutta pelkillä solmuilla koettaessani kääntelin virkkausta käsissäni varmaan liikaakin ja menin ihan sekaisin. Ei ohjeen vika, vaan koukun pitelijän ;) Lisäksi huomasin muutenkin, että hetkeksi työstä herpaannuttua onnistun kääntämään työn helposti ympäri käsissäni, jolloin solmu menee kieroon. Aion kyllä kokeilla uudelleen ehkäpä ruskeankirjavalla Teddy Galaxilla, mitä sattui pari kerää kuin itsestään hyppäämään ostoskoriin turkoosia Samos-lisäkerää hakiessa ;) Josko siitä tekisi itselleen talvihuivin tai jonkinmoisen hartialämmittimen ainakin. Malli ja tyyli on vielä avoin, kun en oikein tiedä onko tuo vähän liian "raskasta" lankaa isolle solmuhuiville. Tuo verkkoponcho olisi ihana pitää takinkin alla, jos se olisi "matalampi". Mietitään, mietitään..

Mutta tässä tämä Novitan Teddystä tehty iso kolmiohuivi kuitenkin on. Allaoleva pusero on aika lyhyttä mallia eli huivi on (tarkoituksella) todella iso.

146045.jpg

Leveyttä on ~190cm ja korkeutta ~105cm (ilman tupsuja). Tupsujen kanssa sain kulutettua tuohon 280g lankaa. Lankaa ostin ensin tarjoushintaan 5,95e, mutta sen loputtua kolmannen kerän toisesta kaupasta normaalihintaan 4,95e. Tuossa Galaxissa hintahaitari oli muuten 7,95e - 9,99e näiden kahden kaupan välillä. Onneksi tyydyin vain katselemaan sitä ensimmäisessä kaupassa.

Liekö tämän Teddyn ominaisuus vai isojen solmujen syy, mutta huivi on aika venyväinen molempiin suuntiin. Lämpöiseltä se ainakin tuntui, kuten verkkoponchokin.

Yläreunaan virkkasiin taas ketjusilmukoita tukevoittamaan huivia vähän.

146052.jpg

Ja pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin sitten myös lisäämään sivuille hapsutkin joka toisen solmun kohdalle. Ajattelin ensin laittaa vain yhden tupsun alas keskelle ja ehkä toiset huivin "kärkiin".

146046.jpg

Täytyy myöntää, että ukkokulta on vähän ihmeissään tästä innostuksesta, ja huutelee minulle ulkoa sisälle jo siihen tyyliin: "Että et kai ole vaan taas virkkaamassa?", "Ehei, en ole :D". Siitä pinkistä Samoksesta on tulossa lahja ukkokullan kummitytölle, joten jääköön vielä vain tähän kuvaan siitä kertominen. Aloitettu linja kuitenkin saanee jatkoa.. -ja ukkokulta ihmetelköön edelleen mitä sipulipusseja olen alkanut väsäämään. Tässä pinkkiä lopettaessani huomasin myös, että liitin solmun aiemmin aiemmin tehdyn solmun eteen enkä taakse, mikä ilmeisesti on oikea tapa.Jatkan tämän kuitenkin loppuun asti aloitetulla väärällä tyylillä.

146044.jpg

Lopuksi totean ja kertaan vielä, että viikko sitten en omistanut edes virkkuukoukkua, ja eilen oli kolme työtä kesken (joista kaksi siis nyt valmista). Vaarallista touhua tämä blogeissa ja IhanItsessä surffaaminen, pitäkää siis varanne ;)

59122.jpg