50846.jpg

Anteeksi, että saitte odottaa "tuloksia" näin kauan. Itse arvonta sujui mallikkaasi heti lauantaiaamuna. Yksi leikkeli kommentit tulosteesta, toinen taitteli ja kolmas sai olla onnetar. No, ei ihan noin, vaan leikkaamisen suoritti äiti, että kaikkien osallistujien laput varmasti tulivat mukaan. Näin kävi:

222302.jpg 222303.jpg

Eli arvonnan voitti Maikkuli. Onnea! Taitaa siinä vanhassa sanonnassa (raha tulee rahan luo) olla jotain perää, vaikka muutaisinkin sen muotoon "risu tulee risun luo" ;) Jokatapauksessa näin onnetar arpoi ja Maikkuli tulee saamaan risuaiheisen palkinnon

59122.jpg

Sitten siihen kinkkisempään valintaan. Miten se päätöksenteko nyt näin vaikealta tuntuukaan? Tuntuu, että pitäisi järjestää vielä yleisöäänestys voittajasta, mutta yritän nyt viikon aluksi ratkaista tämän ongelman.

Ihan ensin totean että antamanne ehdotukset olivat kaikki hyviä ja toteutuskelpoisia. Esimerkiksi Tanjan ehdottama seinävaate on ollut mielessä jo pidempään, samoin lisäksi seinäjuttuun möhönasun ehdottamat kaarnat sun muut luonnosta saatavat "raaka-aineet". Wiiks puolestaan mainitsi mm. kapean kaitaliinan, mitä on myös pitäntyt (ja pitänyt) tehdä tuonne puutarhapöydän päälle. Miksei sisällekin, mutta ongelmana sen kanssa taitaa vähän olla, että siinä ei ihan pienen esineet pysy kovin hyvin pystyssä, pinta on kuitenkin sen verran epätasainen.

Edellisten kanssa vähän samoilla linjoilla on mielestäni tuo muoriskan ehdottama riippumatto. Sellainenkin on ollut jossain mielen sopukoissa tehtävälistalla, siis sille tekemättömälle puutarhatontulle, mikä huilailee puiden väliin sijoitetussa riippumatossa ;)

Möhönasun ehdottomia koruja olen myös miettinyt ja viime keväänä kokeilinkin minirisulintua ajatuksena rintaneula. Susanna L.-A ehdotti jonkinmoista eläintä ja sille neulottua vaatetta. Erimallisia lintuja ja sudenkorento on tullut tehtyä, miksei sitä voisi kokeilla muitakin. Saritan ehdottomaa isompaa eläintä on kohta tarkoitus alkaa väsäämään eli metsän siimekseen aion kokeilla risupeuran (tai kahden jos jaksan) tekemistä.

Maikkuli (arvonnan voittaja, joka ei varsinaisesti "kilpaile" enää tässä sarjassa) mainitsi lampunvarjostimen. Kommentoin siihen sen verran, että tuolla vintillä on odottamassa (kaiken muun säilötyn lisäksi) kaksi vanhaa (katto)lampunvarjostimen metallirunkoa. Lampunvarjostinta ihan oikeasti tarvittaisiin sillä menin pienillä säätämisilläni rikkomaan keittiön pöydän päällä roikkuvasta lampusta osan. Nyt jäljellä on enää tylsä metallinen suutarinvalaisin ja ihan oikeasti on ollut ajatuksissa koettaa kiinnittää risuja tai pajuja siihen kehikkoon.

Jepy ja seijap mainitsivat risukudonnaiset. Niin... joskus kun ukkokullalla enää mitään muuta tekemistä ole niin saa sitten tehdä minulle sellaisen kudontakehyksen (en taaskaan muista mikä sen virallinen nimi on).

Hallatar ehdotti girlandia. Sellainen täytyy kyllä tehdä, vaikka onhan noita jo useampi tehtykin, mutta yksikään ei ole jäänyt tänne omaan kotiin ;) Höysteeksi juuri noita ehdottamiasi ihanantuoksuisia mausteita joulua tuoksuttamaan (*nuuhkii täällä jo ilmaa*). Heli puolestaan valokuvakehystä. Siihen totean, että en ehkä ala ihan ohkaisista risuista toteuttamaan, mutta ehkä niistä vähän paksummista, suorista oksista halkaisemalla ja sahaamalla jiiriin kylläkin. Ohuemmat sopivat mielestäni paremmin ikkunakehyksiin. Niputan tähän samaan myös ANin ehdottaman kuultokudoksen sekä Birlettan ehdottaman huovutustyön. Siksi, että jo aiemmin tehdyt vapaalankapesukonehuovutuskokeilut (huh.. sanahirviötä) sekä vielä muovipussissa huopumistaan odottavat villat, odottavat molemmat ripustusta tuollaiseen "ikkunakehykseen" :)

Mitäs nyt on jäljellä? Johannan kynttelikköidea, Tellun neulottu risulaukku, Leenan kohta hyvinkin ajankohtainen tonttuidea, Kangaskasan kori-ideat yhdistettynä paksuun, värikkääseen lankaan, kikan monet joulu/talvikoristeideat, vilman risujen ja huovutuksen yhdistäminen sekä PuuPekan lintujen talviruokinta-astia. Nyt meni vaikeaksi... mutta yritetään jatkaa valintaa samalla "pudotustekniikalla" päätöstä perustellen. Eli:

Kynttelikkö.. hmmm saatan tulla kokeilemaan esim. rautaisen kattokynttelikön "risutusta" eli päällystystä risuilla. Kynttilänä käyttäisin turvallisuussyistä luultavimmin sähköistä valosarjaa, oikeat kynttilät vain koristeena. Ei huono idea, mutta jatketaan eteenpäin.

Tontut, joissa risujen ohella olisi muutakin luonnonmateriaalia, ovat olleet jo suunnitelmissa eli hyllytän tämänkin ehdotuksen.

PuuPekan lintulauta-ehdotukseen totean senverran, että mielessä on ollut, ja aion kokeilla, mutta en tiedä laitanko omaan pihaan, kun tuntuu että pikkulintuja ruokkiessa ruokin samalla ruokin kissoja (jotka ovat kytiksellä siellä alapuolella). Jossain kirjassa näin idean, jossa lintulaudan katon "runkona" käytettiin kuusen latvaa (neulasentonta), joka oli kiinnitetty puualustaan tehtyyn reikään.

Nyt on jäljellä enää Tellun, Kangaskasan, kikan ja vilman ehdotukset. Ja koska kukaan ei enää jaksa lukea perusteluitani (enkä niitä enää oikein osaa sanoiksi pukeakaan) käytän mutu-menetelmää, jonka tuloksena on, että tiukan kisan voittaja on vilma. Onnea! 

Jostain syystä idea risujen ja huovuksen yhdistämisestä miellytti eniten. Ja mikään ei estä minua tekemästä vaikkapa Tellun ehdottamaan risu/lankalaukkua, jonne mahtuisi kaikki lankakerät, tai no... jos tottapuhutaan edes pieni osa. Loput voisin laittaa Kankaskasan idean mukaiseen risukoppaan, missä värinä olisi lankakoristeita. Ulkoa taas voisi löytyä puolestaan kikan ehdottama risuenkeli vaikka työntelemässä Birlettan mainitsemia risukottikärryjä, jossa kyydissä olisi vaikkapa risutonttuja :)

59122.jpg

Palkinnoista. Niitä ei ole vielä valmiina, mutta varmasti sellaiset lähtevät Maikkulille ja vilmalle heti kun saan ne tehtyä. Odottelen edelleen kuumeisesti koivunlehtien putoamista ja ukkokullan moottorisahan pärähdystä :) Siihen asti kehittelen mielessäni uusia ideoita. Ja vielä sitä ennen Maikkuli ja vilma voisivat laittaa sähköpostilla omat osoitetietonsa tuohon blogin oikeassa ylänurkassa näkyvään osoitteeseen (eli risulintu at suomi24 piste fi).

59122.jpg

Kiitos kaikille osallistujille vaivannäöstänne. Tarkkailkaa blogia jatkossakin, sillä voi olla että antamanne ideat pääsevät toteutukseen :) Lähettämäni palkinnotkin esittelen kun ovat matkalla voittajille. Oikein mukavaa syksyisen viikon alkua teille kaikille!

50846.jpg