.. ei (vielä) millään koolaideilla, vaan minulle vähän varmemmalla pesukonevärillä. Ostin joskus kirppikseltä paksun puuvillapalmikkoneuleen muistaakseni eurolla, vai oliko vielä vähemmällä. Mukava neule, mutta näin syksyllä tuo hailakka jäänsininen alkoi näyttämään valjulta. Jo keväällä oli kyllä mielessä, että värjäisin tuon limenvihreäksi, mutta en viitsinyt mennä muiden pesukoneita tahrimaan (se remontti!). No, kauppareissulla osuin sitten taas väriainehyllyn viereen ja heti muistui neule mieleen. Värejä ei montaa ollut mistä valita, mutta otin tummanruskeaa.

176728.jpg

Pesin paidan ensin ja sitten otin muut pyykit pois ja jätin paidan koneeseen. Päälle laitoin aika hurjalta (määrällisesti) näyttävät aineet ja 40 normaalipesun käyntiin.

176729.jpg

Jossain vaiheessa heitin koneeseen myös likaisenväriseksi menneen beigen vessamaton, mutta väriä ei tainnut sille juurikaan riittää, siitä nimittäin tuli aika kamalan näköinen ;) Muutenkin tuo neule painoi 800g ja väriaineessa luki, että yksi pakkaus riittää vain 400 grammalle. Ajattelin nuukana kuitenkin koettaa mitä tuosta tulee, eihän tuo värjäyskään ilmaista ole (vaikka neule lähes olikin).

176759.jpg

Nyt neule on melkein kuiva ja nappasin vielä siitä kuvan uusimman puputulokkaan kanssa. Tämä pupu oli pesukoneessa kahdesti vai peräti kolmesti. Ei huopunut ensin kunnolla, mutta silti meni kyllä kasaan. Tästä Pupukolmosesta tuli ihan selvästi pupulapsi ensimmäiselle pupulle. Pupukakkonenhan lähti jo pesästä aiemmin maailmalle. Jotain vaatettahan tuo vielä kaipaa.

176731.jpg

Neulomispuolella on edelleen kesken mohair-solmuhuivi, yhdet lapaset sekä tälläiset Kuuran kosketus -ohjeesta mukailemani sukat. Huomaa kyllä, että olen näissä hommissa täysi aloittelija, sillä varmaan kaikki mahdolliset virheet tulee tehtyä alkaen siitä, etten saa (enkä huomaa) edes langanpäätä aina kaivettua tuolta kerän sisältä ;) Sitten vaan tuskailen kerän kanssa ja yritän pitää sitä pienessä pussissa, ettei ihan ympäri (pölyistä) lattiaa pyörisi. Ne ensimmäiset sukat (sitten yläasteaikojen) väkersin Nalle langasta liian isoilla puikoilla ja niistä tuli loppujen lopuksi liian isot, pesussa ne vielä löystyivät entisestään. No, näistä uusista sukista ensimmäisen sain eilen loppuun ja heti tuli liian lyhyet, vaikka kavennuksien välissä koetinkin sukkaa jalkaan sovittaa. Purin pään ja taistelin silmukat takaisin puikoille ja yritin arvella missä vaiheessa olin. Langankin olin toki ehtinyt jo katkaista.. Enemmänkin olisi pitänyt ehkä purkaa, mutta kärsivällisyys alkoi olla nollassa ja uniaika lähellä, mutta halusin saattaa tuon homman jonkinmoiseen lopputulokseen. Illalla se oli mielestäni jo suht hyvä, mutta tänä aamuna sukkaa päätellessäni se tuntui taas vähän lyhyeltä. Tiimalasikantapään "sauma" ei ole ihan siinä kohdassa missä sen varmaankin pitäisi olla. Se oli muuten yllättävän helppo tehdä, mielesetäni jopa melkein helpompi kuin se tavallinen lappukantapää. Johtui varmasti loistavasta Ullan ohjeesta.

176734.jpg

Tämä Novitan Jussi -langasta (poistokorista, mutta tykkäsin tuosta väristä) neulottu sukat tuntuu vähän kovalta ja  "peltiseltä", mutta varmasti lämmittää kohmeista jalkaa hyvin. Langan koostumus näkyy olevan ihan sama kuin seiskaveikan. Toisen tekemiseen voi silti mennä vähän aikaa, sillä tekisi mieli koettaa osaanko tehdä tuollaisen ApuPupun hyvään tarkoitukseen.

Ps. on minulla heräteostoksena apteekista ostettua alunaakin ja luonnonvaaleaa seiskaveikkaa jo jemmassa, josko joskus vielä koettaisi värjäilyä ihan luonnonainein :)

59122.jpg