Novitan ohjeella (4/2006) ja vihreästä sekä harmaasta Huopasesta. Ohjeesta poiketen tähän meni kyllä noin 125g pääväriä eikä 100g kuten ohje väitti. Kasin sukkapuikot ja 60cm pyöröt. Ohje oli (minulle) vähän epäselvä muutamasta kohtaa, mutta tämän kanssa aloitteleva neuloja pääsi harjoittelemaan uusia juttuja mm. silmukoiden luontia neulomalla sekä kolmen puikon päättelyn. Molemmat todella helppoja juttuja, kun vain uskalsi kokeilla ja oli kunnon kuvalliset ohjeet. Sakaroiden kanssa vähän sovelsin, ne neuloin ainaoikeaa (en ymmärtänyt miten ne voisi tehdä sileänä?) ja sakaran päästä siirryin virkkaamalla piilosilmukoita seuraavan sakaran alkukohtaan. Ja olisihan noita sakaroita voinut tehdä vaikka niskaan asti.

Pesukoneesta tuli ulos paremman näköinen pipo kuin odotin. Enkä muuten laiskana neulonut mitään muoveja sisään, vaan tungin sinne aluksi käsipyyhkeen. Muuten koneessa pyöri vain kaksi kylpypyyhettä. Puolentunnin kieputuksen jälkeen tarkistin huopumisen ja vähän oioin (miten oikoa taipuu) noita sakaroita.

Ensimmäinen mielikuva oli ritarin haarniskan kypärä, varsinkin jos olisi ollut harmaa tai ruskea. Sovitin sitä yömyöhällä keskimmäisen (nukkuessa) päähän. Aamulla sitten oli varsinainen sovitus.

334484.jpg

Hieman enemmän tuota olisi voinut venyttää, sillä korvat saisivat olla enemmän suojassa. Varaa on varmasti, sillä paksuutta tuntuu olevan likimain sentti. Uskoisi tuulen pysyvän loitolla, jos vain muuten tulee riittävän kylmät kelit.

334483.jpg

Omistaja on ainakin tyytyväinen hattuunsa. Esikoinen haluaa omastaan mustan punaisilla sakaroilla. Tähänkin olisin sakaroihin lisännyt jotain lisäväriä neulaamalla villaa, mutta en ole vieläkään saanut hankittua uusia huovutusneuloja. Toisena vaihtoehtona kävi sakararivistön päälle virkattu punainen reunus, mutta punainen oli täysin out :)

Kuopukselle taidan tehdä jonkinmoisen korvahatun, sellaisenkin ohje on samaisessa lehdessä. Huopasen suppea värivalikoima vähän rajoittaa mielikuvitusta, mutta fritikasta ei taitaisi tulla kuitenkaan yhtä tuulenpitävää hattua vai tulisikohan? Jokatapauksessa lankakauppaan on taas asiaa :)

Ja ettei menisi ihan pelkäksi neulomiseksi, niin laitetaan loppuun kuva lauantaillisen risunhankintatuokion loppusaldosta. Kuopus, klapivärkit ja risut. Paksummat pöllit jäivät odottamaan ukkokullan ideoita. Uskokaa tai älkää, mutta tuossa kantokorissa on melkein yhden kohtuullisen kokoisen hieskoivun risut. Todella käkkyräistä ja lyhyttä. Eipä noista paljon lintuja eikä astioita tehdä, mutta kranssejan noista sentään saa ja varmaan muutakin, kunhan saan taas ideamyllyn jauhamaan uusia risuideoita.

334485.jpg

59120.jpg