Tästä fifiII-huivin alusta piti tulla joululahja, mutta ei sitten tullutkaan. Mietin teenkö itselleni valmiiksi asti, mutta koska väri ei oikein sopinut omaan nassuun ja lankaakin oli vain yksi kerä ostettuna päädyin purkutoimiin. Lisäksi tuo huivi oli mielestäni liian leveäkin, kun kuitenkin itse olisi käyttänyt sitä "kaksinkerroin" pujotettuna.

329755.jpg

Ostin toissapäivänä uusimman (?) Novitan (4/2006) ja tein sen maailman helpoimman huivin
(numero 15) ohjetta hieman soveltaen tästä lenkkihuivin. Soveltaminen tapahtui kyllä huomaamattani, kun lopussa aloin ihmetellä miksi lanka loppuu kesken. Pikainen työtapojen tarkastus ja totesin, että tekemäni kiinteä silmukka oli kaikkea muuta kuin kiinteä. Tai jostain syystä tein siihen omituisen yhden läpivedon lisää ja lopputulos muistutti vähän puolipylvästä. Jatkoin samaa virheellistä tapaa loppuun asti ja omaan huiviini tuli siis hieman leveämpi se keskiosa sekä lenksujen kiinnitys. Viimeset 10cm taitoin kaksinkerroin, että sain rimpsureunan riittämään koko huiviin molemmille puolille.

329754.jpg

Syksyllä tein Novita 3/2006 lehden ohjeella myssyn ja huivin. Totesin, että eivät sovi nykyiseen harmaaseen talvivarustukseen yhtään. Koska äitini kuitenkin tykkäsi tuosta langasta, lupasin tehdä myssystä hänelle baskerin. Jotenkin sain homman alulle vasta nyt. Myssy purkuun ja baskeri alulle. Baskerin ohjekin on tuosta samasta syksylehdestä. Myssyssä ollut lanka ei kuitenkaan riittänyt, joten purin myös vanhan myssyn kaverin, tuon "mozart-huivin". Baskerista tuli hieman liian iso itselle, mutta oma hiustyyli onkin aika lattea. Äidilläni on kiharat, joten toivon baskerin sisään tulevan enemmän täytettä. Ellei, niin sitten taas puretaan ja virkataan uudestaan :) Virkkasiin baskeriin vielä kukkasen koristeeksi vaaleasta Teddynyssykästä.

329750.jpg

 

Baskerin jälkeen lankaa suunnilleen 100g ja kokeilin ensin siitä tuon Novitan 4/2006 ohjetta nro 16, mutta en tykännyt siitä verkkomaisuudesta, ja taas viimeisellä sivulla ollut huivi purkuun. Sitten tein kokeilin samoin väärillä kiinteillä kuin tuosta petroolistakin tein ja taas viimeisellä sivulla ollessani totesin, ettei lanka tule riittämään. Taas rimpsukerros purkuun ja viimeisenä keinona sitten tein rimpsut vain 7:llä ketjusilmukalla ja kiinnitin oikealla kiinteällä silmukalla siihen keskiosaan. Jälkeenpäin mietin, että tässä taisin tehdä sen keskiosan kiinteiden tilalle tavallisia pylväitä.

329751.jpg

Tästä Teddy Galaxi-langasta on muuten vaikeaa saada minkäänlaista kuvaa, missä värit toistuisivat oikein. Ylempi baskerikuva on otettu hämärässä huoneessa ilman salamaa ja siinä väri toistuu edes vähän paremmin. Muuten olen kovasti ihastunut (koukussa) tämän langan tuntuun ja tätä on todella joutuisaa virkata. Mitähän seuraavaksi? Lankakorissa olisi vielä kaksi punaista ja kaksi ruskeaa kerää odottamassa. Täytyisiköhän tehdä punaisista itsellekin pipo ja huivi. Ruskeasta en oikein tiedä mitä siitä sitten... syksyllä virkkaamani salomoninsolmuhuivi on niin venahtaneen ja kulahtaneen näköinen, että jotenkin se väri ei nyt innosta yhtään, tai sitten siihen täytyisi yhdistää jotain räväkämpää (turkoosia?) joukkoon. Isompaa työtä en ehkä vielä jaksa aloittaa vaikka tuosta uusimmasta lehdestä vähän katselinkin sellaista rimpsuboleroa (Malli 25). Toisaalta saisihan sen aina purettua jos ei tykkäänkään ;)

59120.jpg